Radio Ga Ga na valovih Radia Slovenija
Radio Ga Ga na valovih Radia Slovenija "gaga" že četrt stoletja. Foto: Jure K. Čokl

Obletnico je ekipa Radia Ga Ga praznovala v studiu 14 Radia Slovenija skupaj s poslušalci, predvsem pa zdajšnjimi in nekdanjimi sodelavci, ki so sodelovali pri ustvarjanju danes kultne oddaje. Priča ste mu lahko bili tudi na spletu, saj sta Radijska produkcija in MMC poskrbela za videoprenos prireditve, katere posnetek si lahko ogledate tudi v našem arhivu (video pod novico).


Oddaje ni treba posebej predstavljati

Radio Ga Ga je oddaja, ki je ni treba posebej predstavljati, še manj jo je mogoče ozko ukalupiti, vsekakor pa gre za svojevrsten fenomen na področju humoristično-satiričnih oddaj.

Sašo Hribar je takrat - pred 25 leti - kot radijski voditelj v nočnem programu za popestritev začel uporabljati izmišljenega sogovornika, bioenergetika, zaradi dobrega odziva poslušalcev pa se je v petek, 6. aprila 1990, začela znamenita oddaja, ki je v enournem formatu še vedno na sporedu vsak petek ob 10.05 na 1. programu Radia Slovenija.

Znani liki iz medijskega in političnega sveta
Lik bioenergetika so sčasoma zamenjali drugi imaginarni liki, ki so se jim pridružili liki iz aktualnega medijskega in političnega sveta, med katerimi sta v prvih letih izstopala novinar Aleksander Čolnik alias Čolnič in veliki gobar Stane Dolanc.

Tem so se pozneje pridružili Igor Bavčar (Gušter) in Janez Janša (Fazan) in spet imaginarni liki - militantni general Guzman, kmet Martelanc, upokojenka Angela in njen vnuk Bozo ter legendarna Serpentinška, starejši in mlajši, ter psihologinja Ifigenija … Realnih likov je bilo v vseh teh letih preveč, da bi jih našteli vse po vrsti, zagotovo pa velja omeniti predsednika Kučana in Drnovška, dr. Franca Rodeta, Salome.

Čeprav je Sašo Hribar več kot deset let vodil oddajo tudi sam, ima danes kar nekaj sodelavcev, ki jih je izučil obrti imitiranja in so od njega tudi prevzeli nekatere like. Uspešnost Radia Ga Ga ne nazadnje dokazujeta tudi viktorja za najboljšo radijsko oddajo in dve Ježkovi nagradi: Sašu Hribarju in Tilnu Artaču.

25 let GaGanja na Radiu Slovenija
25 let GaGanja na Radiu Slovenija