Sobotne popoldneve boste od valentinovega lahko preživljali v družbe Bernarde Žarn in Jožeta Robežnika. Foto: Žiga Culiberg
Sobotne popoldneve boste od valentinovega lahko preživljali v družbe Bernarde Žarn in Jožeta Robežnika. Foto: Žiga Culiberg
Voditelja napovedujeta tudi veliko smeha in glasbe, manjkale pa ne bodo niti nagradne igre. Foto: Žiga Culiberg

Voditelja, ki smo ju ujeli ravno med fotografiranjem, že nestrpno odštevata dneve do prihodnje sobote, ko bosta prvič skupaj stopila pred televizijsko občinstvo. Polna medsebojnih komplimentov ne skrivata, da sta se zelo dobro ujela. "Na splošno so mi všeč inteligentni in razgledani ljudje, ker pa je Jože hkrati še duhovit in nabrit, je najino sodelovanje še toliko bolj prijetno," Bernarda v smehu odgovarja na vprašanje, kaj ji je pri sovoditelju najbolj všeč. Jože odgovarja, da je bil na začetku malo zadržan. "Malo me je bilo strah, ko sem videl, kakšen besedni zaklad ima Bernarda. Včasih se mi zdi, da sam potem operiram le s tremi besedami."

Kot pravi Bernarda, je to z deljenjem komplimentov postalo prav zabavno. "Če delaš z nekom v paru, se v intervjujih skoraj ne moreš izogniti vprašanju, kakšno mnenje imaš o sovoditelju, in včasih se nama zdi, kot bi bila udeleženca tekmovanja v deljenju komplimentov. Ampak je lepo in fino, da te nekdo spodbuja k iskanju dobrega v drugem. Nočem zveneti kot kakšen želi-si-biti-moderno-poduhovljen-človek, a se mi res zdi, da bi se tudi v vsakdanjem življenju lahko večkrat vprašali, kaj nas pri drugih ljudeh navdušuje. Da imamo vsi tudi manke in pomanjkljivosti, je pa tako jasno."

Bi skuhali kosilo za znanega Slovenca?
Sobotno oddajo, ki bo na sporedu ob 17.20, bo sestavljalo pestro dogajanje: voditelja bosta vsak teden gostila tri komentatorje, vsakič se jima bo v studiu pridružila druga trojica, skupaj bodo analizirali aktualne dogodke iz preteklega tedna, v debato pa se bodo lahko prek telefona vključili tudi gledalci.

"Domišljava si, da imava tudi nekaj besede pri vsebini," v smehu pravi Bernarda. Ožjo kreativno ekipo poleg voditeljev sestavljata urednik Tomaž Kregar in redaktorica Maruša Prelesnik Zdešar. Osrednja tedenska rubrika nosi naslov Povabilo na kosilo, v kateri bodo gledalci na svojem domu gostili znane Slovenke in Slovence. Spremljali bomo njihove priprave na kosilo in seveda potem tudi sam obisk ter kosilo z gostom. Gledalce vabijo k prijavi za sodelovanje v rubriki (vikendpaket@rtvslo.si ali Facebook profila: TV oddaja Vikend paket). V oddaji bodo gostovali tudi slovenski glasbeniki, gledalce pa bo ob koncu 75-minutne oddaje pričakala še nagradna igra.
Oddaja bo potekala v živo, kar je, kot pravita, za vsakega voditelja največji izziv. "Meni se zdi, da je super, da je oddaja v živo, ker je pristop k delu drugačen. Veš, da imaš samo eno možnost in zato je tudi zbranost drugačna. Če ga polomiš, ga polomiš, ni možnosti popravka …" Z njo se strinja tudi Jože, ki pravi, da so njegovi najljubši televizijski trenutki ravno tisti, ki se zgodijo spontano in ko se vidi, da vsebina ni zrežirana.
Tema prve oddaje, ki bo na sporedu 14. februarja, je pričakovana: ljubezen, gotovo pa se ne bodo izognili tudi pustnim maskam, saj bo to ravno pustna sobota.