Slovenija je dobila novo mis. Tokrat mis turizma. To je postala Sandra Skutnik. Foto: Organizator izbora
Slovenija je dobila novo mis. Tokrat mis turizma. To je postala Sandra Skutnik. Foto: Organizator izbora
Urška Novak
Prva spremljevalka je postala Urška Novak. Foto: Organizator izbora
Amanda Alukič Kuburaš
Amanda Alukič Kuburaš pa je postala druga spremljevalka. Foto: Organizator izbora

Skutnikova se je v preteklosti pojavljala že na različnih lepotnih tekmovanjih, med drugim leta 2010 na izboru za mis Slovenije in tam osvojila lento druge spremljevalke. Na tekmovanju se je predstavilo deset superfinalistk, zmagovalka pa bo zastopala Slovenijo na izboru za mis turizma sveta 2013, ki bo oktobra potekal v Ekvatorialni Gvineji.

Tekmovanje so prvič priredili leta 2000, na lanskem izboru na Tajskem pa je krono mis turizma sveta osvojila Rusinja Tatjana Maksimova.

Od leta 2008 se izbor za mis turizma sveta izvaja pod okriljem Svetovne turistične organizacije, ki želi s svojim znanjem in sredstvi lepotno tekmovanje vtkati v vizijo razvoja turizma na svetovni ravni, so zapisali v agenciji Morje možnosti, ki izbor prireja skupaj z Društvom MISS, občino Piran in Avditorijem Portorož.

Prireditev so s svojimi nastopi dodatno popestrili Pero Lovšin, Vlado Pilja, Andraž Hribar, Anika Horvat in Neisha.

Končujejo se Portoroške noči
Izbor za mis turizma je potekal v sklopu Portoroških noči, ki se bodo končale ta konec tedna, pomenijo vrhunec poletnega kulturnega, zabavnega in družabnega dogajanja v občini Piran in slovenski Istri nasploh. Prejšnjo soboto je kot uvertura v dogajanje Portoroških noči potekala parada bikink, vrhunec pa bo koncert italijanske dive Anne Oxa zvečer na portoroški plaži.

Nekaj utrinkov z izbora si lahko ogledate spodaj. Vir: Stran Facebooka mis turizma Slovenije