Tina Maze v svoji mobilni hiši ponuja nekaj kulinaričnih dobrot in obuja spomine na dosežke, ki ji dajejo status najboljše slovenske športnice do zdaj. Foto: Facebook Tina Maze
Tina Maze v svoji mobilni hiši ponuja nekaj kulinaričnih dobrot in obuja spomine na dosežke, ki ji dajejo status najboljše slovenske športnice do zdaj. Foto: Facebook Tina Maze

Tini se je letos, ko si je vzela čas za tekmovalni premor, uresničila velika želja. "Kar nekaj let sem si želela, da bi lahko odprla vrata svojega moštva za vse tiste, ki so navijali zame, oziroma za vse tiste, ki so le radovedni. Vedno sem si želela, da bi lahko preživela nekaj časa z navijači, ne da bi me pri tem oviral stresen urnik priprav ali tekmovanj," je zapisala na blogu na svoji spletni strani.

Ekipa Team to aMaze se predstavlja na drugi strani italijansko-slovenske meje v Gorici, od koder je Andrea Massi, na nekoliko drugačen način - obiskovalci lahko poskusijo jedi, ki jih je najuspešnejša slovenska športnica uživala med tekmami in pripravami, obudijo pa lahko tudi spomine na Tinino uspešno smučarsko zgodbo.

Tradicionalna prireditev Gusti di Frontiera oziroma Okusi z meje vsako leto na stojnice z dobrotami in specialitetami evropske in svetovne kuhinje na Goriško privabi več deset tisoč obiskovalcev, lani jih je bilo po podatkih organizatorjev kar 450.000. Gre za prireditev, s katero želijo spodbujati turistično promocijo skupnega goriškega prostora.

Zmagovalka 26 tekem svetovnega pokala in dobitnica trinajstih kolajn s svetovnih prvenstev in z olimpijskih iger načrtov za prihodnost še ni razkrila, prav tako se še ni odločila, ali se bo po sezoni 2015/16 znova vrnila v beli cirkus in tekmovalno karavano. Kaj pa občuti v teh dneh: "Praznino, manjka nekaj." "Kar zadeva vrnitev, je samo stvar glave in odločitve, fizično omejitev ni," pa je povedal Andrea Massi v Gorici.