Oddaja bo na sporedu do 24. avgusta. Foto: Stane Sršen
Oddaja bo na sporedu do 24. avgusta. Foto: Stane Sršen

Kulturna magazinska oddaja bo kalejdoskop poletnega festivalskega, kulturnega, popkulturnega in filmskega dogajanja, ki ga bodo iz studia 5 Televizije Slovenija gledalcem predstavili izkušeni TV-voditelji Tanja Postružnik, Mojca Mavec, Bernarda Žarn, Andrej Hofer, Neža Rupnik, Seku M. Conde in Nataša Globočnik.

Na sporedu bo prvič v soboto, 23. junija, ob 23.00.

Poletno sceno so gledalci Televizije Slovenija prvič lahko spremljali preteklo poletje od ponedeljka do petka in so jo zelo dobro sprejeli. Letos bo oddaja na sporedu vse dni v tednu, četrtkovi večeri pa bodo posebno kulturno obarvani, saj bosta na sporedu oddaja Kronika EPK in takoj za njo Poletna scena. Ta bo nastajala v sodelovanju ustvarjalcev iz več televizijskih uredništev pod uredniškim vodstvom Saše Šavel Burkart, sicer urednice Uredništva oddaj o kulturi, Andreja Hoferja, Diane Štraus Svetlik, Prelesnik Maruše in Tanje Postružnik.

Oddaja bo potekala v živo in v sodelovanju z dopisniki RTV Slovenija iz celotne Slovenije, zato je njena ključna odlika neposredni in ažurni pristop k najzanimivejšim kulturnim dogodkom poletnih večerov. Odlikuje jo tudi dinamičen, svež in sproščen pristop pri predstavljanju vsebin.

Vsakodnevno dogajanje bo v oddajo ujeto tudi skozi kramljanje z znanimi gosti, novinarji bodo pripravljali krajše reportaže z različnih festivalskih in kulturnih prizorišč po celotni Sloveniji, predstavljali zanimivosti in novosti s svetovne kulturne in družabne scene, napovednike filmov, koncertov, festivalskih dogodkov in razstav, predstavili bodo zanimive gostujoče ustvarjalce in njihova dela.