Anže Zevnik je lani dobil viktorja za obetavno medijsko osebnost. Foto: MMC RTV SLO
Anže Zevnik je lani dobil viktorja za obetavno medijsko osebnost. Foto: MMC RTV SLO

Igralec se bo tedensko izmenjeval z Aljošo Ternovškom pri vodenju novega kviza Vem!, ki so ga premierno predvajali na TV Slovenija 1.

V spletnem klepetu je pojasnil, kako bo kviz potekal: "Kviz poteka v treh krogih. Prvi krog vsebuje križanko z 8 besedami, drugi krog vsebuje križanko z 10 besedami in finalni krog, kjer je križanka s 7 besedami. Finalist ima minuto časa, da brez pomoči reši križanko. V pomoč mu je le tema - kot na primer slovenske reke."

Kako Anže Zevnik usklajuje vse svoje številne obveznosti, si lahko preberete v spletnem klepetu, kjer izveste tudi nekaj podrobnosti iz Anžetove zasebnosti.

Z Aljošo, ki mu je "pripadla" čast vodenja kviza prvi teden predvajanja, sta se na kviz pripravljala tako, da sta vadila s statisti, je še razkril in dodal, da bo to njegova prva priložnost, da se preizkusi v povezovanju televizijske oddaje. Na vprašanje, kako so ga izbrali, je dogovoril kratko in jedrnato: "Avdicija."

Anže, ki že nekaj let deluje pod okriljem Mariborskega lutkovnega gledališča, je MMC-jevih uporabnikom pojasnil tudi, kakšna je razlika med lutkovno in igrano predstavo: "Glavna razlika je v tem, da v igrani predstavi igraš sam in skušaš prepričati gledalce. V lutkovni predstavi pa moraš oživiti lutko, kar pa je za moje pojme težje." In zakaj? "Oživiti moraš kos lesa in blago, ki sama po sebi ne povesta veliko. Je pa potem veliko bolj čarobno, ko nam to uspe."