Ema Jagodic po besedah Nataše Pinoze vsaj še leto dni ne bo dobila svoje naslednice. Foto: Osebni arhiv
Ema Jagodic po besedah Nataše Pinoze vsaj še leto dni ne bo dobila svoje naslednice. Foto: Osebni arhiv
Fashion Week, afterparty, Nataša Pinoza
Nataša Pinoza je bila mis Universe leta 2006, od takrat pa je ostala povezana z izborom. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Anamarija Avbelj
Anamarija Avbelj obžaluje, da letos domače "vesoljne" lepotice ne bodo razširile svoje družine. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

"Letošnjega izbora za mis Universe žal ne bo," je bila kratka in jedrnata nekdanja mis Universe Nataša Pinoza - ki je med drugim preteklo leto skrbela tudi za odnose za stike z javnostjo za izbor mis Universe - ob vprašanju MMC-ja, kaj se dogaja z letošnjim izborom za slovensko predstavnico za mis Universe.

S podobnim vprašanjem smo se obrnili tudi na Krater Medio - organizacijo, ki je zrasla iz propadlih Delo Revij, in tam so nam predstavniki za stike z javnostjo odvrnili, da "organizacija Miss Universe Slovenia ni v domeni Krater Medie oz. družbe Salomon, d. o. o., ki je prevzela blagovne znamke družbe Delo Revije, d. d. Pravi naslov za informacije glede tega dogodka je Matej Raščan, nekdanji direktor družbe." Raščan pa je ostal neodziven na naše vprašanje.

Družina mis Universe se ne širi
O samem izboru, ki je nazadnje ustoličil Emo Jagodic - mis Universe leta 2011, ki je Slovenijo zastopala lani na svetovnem izboru v Sao Paulu v Braziliji - smo že pred dnevi (na izboru za mistra Slovenije) spraševali nekdanjo vesoljsko lepotico Anamarijo Avbelj. Ta nam je dejala: "Kolikor jaz vem, tudi mis Universe ne bo. In jaz mislim, da je po eni strani to prav. Če ni denarja, potem je bolje, da se tega ne gredo. Res. Ker vseeno so to tekmovanja, ki so na nivoju. Da bi kar nekaj delali za zaprtimi vrati, pa se mi ne zdi prav. Je pa dobro, da je šov, da se to dogaja in zgodi, ker to so najbolj prestižna tekmovanja pri nas."

Ob tem je izrazila obžalovanje, da izbora letos ne bo. "Mi smo del te družine. Vsaka nova punca, ki postane mis Universe, postane del družine. Je neprijetno, ker tega ne bo, ampak jaz nimam vpliva na to. Jaz sem imela priložnost, da sem zmagala, in upam, da bo prihodnje leto bolje," je za MMC dejala Avbljeva, mis Universe leta 2008.

Pod dežju bo sijalo sonce?
O tem, kakšen primanjklja bo izostanek izbora predstavljal na domačem medijskem prizorišču, pa smo prav tako na izboru za mistra Slovenije vprašali manekenko Iryno Osypenko Nemec. "Jaz mislim, da smo bili že malo prenasičeni z misicami. In to, da bomo zdaj imeli odmor, je morda ravno prav, da jih bodo ljudje začeli pogrešati. In potem ko se bodo izbori spet začeli, bo spet 'top'".

61. izbor za mis Universe bo potekal decembra in takrat bo znano, katero dekle bo nasledilo zdajšnjo mis Universe, angolsko lepotico Leilo Lopes. Sam kraj in natančen datum izbora bodo organizatorji izbora - katerega licenco ima v rokah nepremičninski mogotec Donald Trump - naznanili konec tega meseca.