Jagodičeva zagotavlja, da bo na izboru dala vse od sebe in predstavila 'svojo Slovenijo s ponosom, vedrino in iskrenostjo'. Foto: Ema Jagodič
Jagodičeva zagotavlja, da bo na izboru dala vse od sebe in predstavila 'svojo Slovenijo s ponosom, vedrino in iskrenostjo'. Foto: Ema Jagodič

"Situacija je malce napeta. Moramo veliko vaditi hojo, poze in mimiko obraza, ker prava mis to mora obvladati. Pomembna sta samozavest in zaupanje v tisto, kar počnemo," je v kratkem pogovoru za MMC (tekmovalke imajo namreč zelo natrpan urnik z malo prostega časa) dogajanje v središču "vesoljne" lepote - v Sao Paulu v Braziliji - opisala Jagodičeva.

Slovenska mis Universe, za katero je že več kot polovica brazilske dogodivščine, se je v deželo sambe podala že 22. avgusta. Zdaj nestrpno odšteva še zadnje dni. "Med puncami ne čutim neke ekstremne napetosti in tekmovalnosti, je pa prisotna. Kot sem rekla že prej, ni pomembno, kaj druge počnejo, kako hodijo ... pomembno je, da se jaz počutim dobro in samozavestno. Torej, tekmujem sama s seboj," je poudarila Jagodičeva.

Emin najljubši kotiček? Fantova sobica.

21-letna Ljubljančanka, študentka pedagogike na Filozofski fakulteti v Ljubljani, ostaja pet dni pred izborom na trdnih tleh: "Od mene je odvisno, kako se bom predstavila."

Prav danes jo čaka še ena prepreka na poti do krone mis Universe - osebni intervju - in vse poziva, naj zanjo držijo pesti: "Dajem vse od sebe in iskreno komaj čakam dan, ko bom predstavila svojo Slovenijo s ponosom, vedrino in iskrenostjo! Ne pozabite, finale je 12. septembra!"