Družabna kronika

Poudarki

  • Intervju z Vidom Valič, ki te dni gostuje po Sloveniji s predstavo Tvoj bodoči bivši mož
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.4 od 48 glasov Ocenite to novico!
Vid Valič
Vid Valič v predstavi resno razmišlja o poroki, o odnosih, prilagajanju, osvajanju, moško-ženski energiji in še čem. Foto: Marko Pek
Vid Valič
Predstava Tvoj bodoči bivši mož je premiero doživela konec septembra, zdaj pa Vid z njo gostuje po celi Sloveniji. Foto: Marko Pek
Vid Valič
Končno bo razkrito vprašanje, zakaj se po poroki oz. po nekaj časa trajajoči ljubezenski vezi "udomačimo" in ne trudimo več tako kot na prvem zmenku. Foto: Marko Pek

Dodaj v

Vid Valič: "Moja idealna ženska ima ustnice, na katerih si lahko postelješ."

Intervju s komikom in televizijskim voditeljem Vidom Valičem
26. oktober 2017 ob 08:21
Ljubljana - MMC RTV SLO

Vid Valič v teh dneh polni dvorane po Sloveniji s svojo stand-up monokomedijo Tvoj bodoči bivši mož. Vid v predstavi analitično razmišlja o odnosu moški - ženska, o poroki, ločitvi, osvajanju, žensko-moških vsakdanjih srečnih in malce manj srečnih tegobah.

A kako je lahko nekdo bodoči bivši? A to pomeni, da je sedanji, aktualni mož v postopku razmišljanja, da postane bivši? Razmišlja, da bi v bodoče bil raje bivši. Za razlago smo se obrnili kar na samega ustvarjalca stand-up komedije.

"Tegobe" življenja v dvoje
Vid v predstavi odgovori na nekaj zelo bistvenih vprašanj:
- Kako osvajati žensko, če se hočeš družiti le en večer, in kako osvajati žensko, da bo ostala s tabo dlje časa?
- Zakaj toliko parov živi na koruzi in drugih žitaricah?
- Zakaj je poroka le še list papirja, ki ga ni nujno imeti?
- Zakaj smo romantično poroko zamenjali za višje otroške dodatke in cenejšo šolsko prehrano?
- Zakaj se ljudje spremenimo, ko se navadimo drug na drugega?
- Kdaj se romanca izgubi, kako jo lahko pripeljemo nazaj in kje nam pri tem lahko pomaga udomačeni piton?

In zdaj k "še bolj bistvenim" vprašanjem, na katere je za MMC odgovoril Vid Valič.


Vid, kakšna je tvoja idealna ženska? To res vse zanima.
Moja idealna ženska zna razmišljati kritično in zunaj okvirov. Všeč ji je moj humor in vse različice le-tega. Moja idealna ženska nosi svojo glavo ponosno in se ne pusti nategovati sluzastim ljudem. Moja idealna ženska je ljubeče, potrpežljivo, razumevajoče in ognjeno čustveno bitje. Moja idealna ženska zna "usekat kot dec", ampak to naredi na neverjetno eleganten ženski način. Moja idealna ženska se hoče boriti za naju, ne zbežati pri prvih znakih težav. In moja idealna ženska ima ustnice, na katerih si lahko postelješ.

Kakšen bodoči mož bi bil pa ti?
Jaz rad svojo žensko razvajam. Rad ji prinesem zajtrk v posteljo, tudi če se zbudi pred mano. Jo pač zvlečem nazaj v posteljo in ji postrežem zajtrk. Mislim, da se je treba s svojo drago čim več poljubljati, crkljati in se seveda pogovarjati. Če znaš prisluhniti, lahko večino problemov rešiš, še preden se dobro začnejo. Rad kuham, zato ni nujno, da mora ona znati kuhati, je pa res, da če ne zna kuhati, potem tudi domišljije najbrž nima. (To je nepreverjena teza, ne me za jezik držat). Predvsem bi rad, da se moja bodoča bivša zraven mene počuti varno, ljubljeno in potešeno, ... pardon ... zadovoljeno ... pardon ... zadovoljno, sem mislil.

Kaj ti pri ženski, s katero si v razmerju, gre najbolj na živce? Katera njena lastnost?
A je to skrito vprašanje, če nisem več samski slučajno? Ker je kar videti tako. Za take odgovore boste morali pa priti na predstavo. Ne morem vsega v intervjujih izdati.

Zakaj je bivša, bivša? Kaj je naredila narobe?
U mater! To pa je butasto vprašanje. Jaz mislim, da nobeden ne naredi ničesar narobe. Jaz mislim, da če pride do razhoda, sta oba naredila vse prav. Samo da njegov prav ni bil njen prav ali obratno. En citat iz filma "Adams family" mi je všeč: "Kar je za pajka red, je kaos za muho." In isto je z ljudmi. Vsake toliko pa najdeš tisto ali tistega, s katerim lahko pleteš mrežo ali grebeš po dreku, odvisno kaj si ti.

Tanja Mojzer, Foto: Marko Pek in Urška Boljkovac (iz predstave)
Vid Valič
Vid Valič
Vid Valič
Vid Valič
Vid Valič
Franci Kek se je tudi udeležil predstave.
Vid Valič
Vid Valič in Lucija Čirović
Prijavi napako
Komentarji
brehme
# 26.10.2017 ob 08:42
Prisilno smešen, ga pa vlečejo TV mediji skos na plano.
sportivko
# 26.10.2017 ob 08:45
Valiču itak drugi pišejo scenarije za nastope. In ja, kdor se smeji Valiču, je res za leseno žlico. Brez zamere, ampak v Sloveniji jih je najmanj 10 pred njim, ki se jim res lahko nasmejiš od srca.
rangerno1
# 26.10.2017 ob 09:02
@yanker in @seba goričan,

jaz sem bil na predstavi s svojo in taščo. Šlo je za humor na prvo, torej o razmerju moški-ženska, o tem kakšno je življenje moške copate, o seksu, o tem kako mu je sedaj boljše, pa do tega, kako ženske na začetku boli, moške pa potem dolgoročno in kako brezsrčne so, ker si najdejo takoj drugega, po možnosti bolj uspešnega. Pač tisočkrat prežvečena tema, če ne veš kaj bi, govoriš o seksu, avtomobilih, politiki, športu, kritiziraš ljudi 3 sveta, ali pa se dotakneš pregovorno slovenske zavisti. Pač komaj sem zdržal do konca, šlo mi je na bruhanje, kot sem napisal že prej, povsem neizvirno, miljonkrat prežvečene teme, Vid kot pojava ni smešen, njegov humor še manj. Predstava je bila bedna tako ljudem okrog mene, kot meni, moji in tašči. Če praviš, da je tema odlična, potem mislim, da je škoda da izgubljam besede.

Sicer pa po svoji vesti. Meni osebno je bila "predstava" obupna in debilna, vam bo mogoče dobra, ampak od ljudi, ki so bili tam, nisem videl navdušenega prav nobenega.

In še enkrat - ni talenta, ni izvirnosti, ni humorja - beda!
Quinlan
# 26.10.2017 ob 08:52
Vid Valič je na nivoju Jake Šraufcigerja. Ne, to ni kompliment.
rangerno1
# 26.10.2017 ob 08:46
Tudi jaz sem mnenja, da Vid Valič niti na trenutek do tega dne ni bil smešen. Preprosto preveč posiljen, povsem neizviren in vidi se, da brez talenta. Je pa žalostno, da se ga forsira že ves čas samo v parih medijih.
Respect2015
# 26.10.2017 ob 08:47
Žal. Tudi meni ni preveč všeč. Seveda mu tu in tam kaj uspe, ampak pod črto: ne bi šel na njegovo predstavo.
katja79
# 26.10.2017 ob 10:24
Vid Valič te dni polni slovenske dvorane....

Napolniti jih poleg njega uspejo še Modrijani in kak Dražen Zečič, najbolj gledane oddaje so Kmetija ipd. sran**.....je treba še kaj dodati, kje smo?
seb123
# 26.10.2017 ob 10:19
Naslov članka je res smešen, ja ... ampak morda samo za tiste z IQ pod 70.
virus99
# 26.10.2017 ob 09:43
Tip nima talenta za humor.
rangerno1
# 26.10.2017 ob 09:30
Kakšna uničujoča kritika. To je kritika in odziv nekoga, ki je obiskal njegov "stand-up". Jaz že dolgo vem, da tu ni talenta in izvirnosti, vsi pa vemo kako je, ko ti nekdo kupi vstopnico in nimaš zares prave izbire, da ne greš potem to pogledat.

Sem pa tudi lepo povedal, vsaj po svoji vesti, to je bilo le moje skromno mnenje, če pa kdo misli drugače ihn če je komu smešen, pa naj gre. Recimo Sebi Goričanu je tematika fantastična, čeprav je to zame verjetno najbolj prežvečena tema, je očitno nekomu še vedno zanimivo. Kdo pa sem jaz, da bom sodil okuse in želje drugih. Sam osebno sem samo mnenja, ki sem ga izrazil zgoraj - jaz ne grem več na njegov nastop oz. dam karto moji ali tašči in lahko gre katera 2x :)
pikulin
# 26.10.2017 ob 09:37
Čeprav je celotna familija dokaj uspešna na tem področju, bi Vidu vseeno predlagal, naj razmisli o kakšni drugi karieri. Na primer nekje, kjer ga drugim ne bi bilo treba poslušati. Ampak on je Valič, in to je dovolj, da se lahko poimenuje igralec/komik.
siggi
# 26.10.2017 ob 10:55
Pa veste kako zgleda 'polnjenje dvoran' pri takih kalibrih? Pogovarjal sem se s punco, ki je delala za enega takega, samopoklicanega komika in je dobesedno prodajala karte po telefonu, od kraja do kraja, kjer je imel nastope.

Vid tudi meni ne potegne... nikakor.. se nikoli... ampak, ce lahko zivi od tega, mu pa privoscim
politik kritik
# 26.10.2017 ob 09:39
Ni samo Vid Valič nehal biti smešen, smešen ni praktično noben več, ker smo vse že videli, vse je že prežvečeno po dolgem in počez...

Predstava bo zagotovo smešna novincem v komediji, tisti ki pa smo že videli kar nekaj predstav, domačih in tujih komikov pa pregledali posnetke na youtubu, pa nadaljevank kot je Seinfeld, Pisarna (The office), Samo bedaki in konji, pa South Park, Radio Gaga če hočete itd., itd. nam je jasno od kje se črpa material. Pa ne govorim samo o Vidu Valiču, da nebo pomote.

Npr. zadnjič sem "odkril" serijo Family Guy. Par for je bilo smešnih, 90 % pa jih temelji na preteklem materialu, oz. morda material ki sem ga že videl temelji na tej seriji.

Podobno je s Hoolywoodskimi filmi. Jim je sedaj zmanjkalo muštra pa so šli snemat filme o Spidermanih, Supermanih, Captain Amerikancih.... Kaj bodo snemali ko jim zmanjka še tega? S stand up komedijo je podobno. Npr. pri nas so pred nedavnim odkrili Roaste. Par začetnih oddaj je bilo smešnih, potem pa se folk naveliča.

Vsekakor pa tisti, ki ste novinci le pojdite na Vidovo predstavo. Je tudi on talentiran. Npr. dobro sem se nasmejal tisti fori o hitri blagajničarki, ko ji je Vid metal izdelke, ko sem jo slišal prvič.
samogledam
# 29.10.2017 ob 09:01
slovenski drzavljani so podhranjeni zdravega humorja...celo tako nizek prag zadovoljenvanja imajo, da, ko rece neki Avdic jugoslovansko kletvico na odru, vsa publika dozivi orgazem...
samogledam
# 29.10.2017 ob 08:51
bom priznal,da nisem simpatizer danasnjim kulturnim umetnikom, ki nimajo meje spodobnosti...ko sem se oglasil v Ljubljani, so me prijatelji povabili na predstavo pes,pizda in peder z pripombo, da je to trenutno najboljsa predstava izvrstnih igralcev...no, kakor za koga, jaz sem po 30 minutah poslusanja vstal in odsel raje na sprehod ob Ljubljanici, ker moj humor ne potrebuje prostastva za smeh.g.Valic tudi vi uporabljate vse prevec polnila s kletvicami !
_elektron_
# 26.10.2017 ob 15:40
Vid, kakšna je tvoja idealna ženska? To res vse zanima.

Moja idealna ženska zna razmišljati kritično in zunaj okvirov. Všeč ji je moj humor in vse različice le-tega.


Kako za vraga se tole med sabo ne izkljucuje?
ti-ne
# 26.10.2017 ob 12:33
politik kritik

# 26.10.2017 ob 09:39
Ni samo Vid Valič nehal biti smešen, smešen ni praktično noben več, ker smo vse že videli, vse je že prežvečeno po dolgem in počez...

::::::::::::::::::::
Res je.
Sploh ne vem kdo to gleda.
Robin Lood
# 26.10.2017 ob 10:23
Ni talenta, je pa sigurno dober po srcu. Vseeno premalo, da bi ga poslušal/gledal.
yanker
# 26.10.2017 ob 08:49
Ok a lahko svoje mnenje napiše še kdo, ki je na omenjeni predstavi bil.
vesela veverica
# 30.10.2017 ob 17:10
ponekod je fora stand-upa, da govorec nekako ljudi "vrže" iz cone udobja, ne da jim govori vice in vse sam smejijo.
Franc 1952
# 27.10.2017 ob 18:49
Tega Valiča nikoli videl, nikoli slišal, me pa vseeno zanima, katere ustnice je mislil: zgornje, ali spodnje!? Iz lastnih izkušenj vem, da je bolje ležati na spodnjih, ker se tam lažje zasidraš i srečno zadremata oba!:)
evaevi
# 26.10.2017 ob 15:12
Moja prijateljica je šla na to bedo, ker je bila pač povabljena z neko družbo.
Je rekla, da še ni gledala kaj tako nizko žalostnega, komaj preživela.
Vrhovni
# 26.10.2017 ob 10:30
Sodeloval sem že v marsikaterem pogovoru o vremenu, ki je bil dolj duhovit, kot je bil Valič kadarkoli.
ffffff
# 26.10.2017 ob 09:41
Vid Valič je na nivoju Jake Šraufcigerja. Ne, to ni kompliment.

Ne, men je Jaka Šrafciger bil zmeraj posrečen lik, podobno kot Franc Košir. Pač svoja scena. Valič me pa ne more nasmejat, ne vem zakaj, tudi Avdič me ni mogel, pa se je naredil skozi leta, ampak ta model mi ne sede nikakor. Očitno ma pa dovolj publike vseeno... al kako....
dunbar
# 26.10.2017 ob 09:23
Aha, se pravi, da je to PIAR članek...Rangerno1, tako uničujoče kritike že dolgo nisem slišal, ampak mi občutek pravi, da mu ne delaš krivice. Saj ne, da sem imel namen iti...
evaevi
# 26.10.2017 ob 15:07
Kdo to rabi, zakaj nam je ta človek nonstop vsiljevan?
odzajcatč
# 26.10.2017 ob 17:23
...nezanimiv "umetnik" z dolgim nosom.....
JA IN?
# 14.02.2018 ob 01:53
Ja Vid sj zato si pa sam, ni nobene k bi ji bil usec tvoj humor
pero5
# 03.11.2017 ob 00:24
Vid bo moral pazit, kaj govori, da ga ne bo kakšna - s holivudskimi smernicami navdahnjena -
obtožila neprimernega obnašanja.
dharma
# 26.10.2017 ob 08:48
Reciklaža Jamskega človeka in pa seveda od znamenitega Avdiča Moški so z Marsa, ženske so z Venere. Že to dvoje je na vrhunskem nivoju tako, da v Vida sploh ne dvomim. Sicer pa to sploh ni pomembno, pomembno je kakšen imaš priimek ali kdo ti je mentor.
seba goričan
# 26.10.2017 ob 08:55
pričakoval sem takšne kritike, ampak sej smo navajeni....me pa res zanima, kakšna je predstava?tema je odlična
Kazalo