Alenka bo tudi valentinovo preživela z mikrofonom v roki. Foto: MMC RTV SLO/ Jure Rejec
Alenka bo tudi valentinovo preživela z mikrofonom v roki. Foto: MMC RTV SLO/ Jure Rejec
Bo Alenka na koncertu pogrešala dež?

"Z možem ne delava kakšne posebne reklame iz tega, nimam pa nič proti, vsak se pač po svoje odloči," je za MMC svoje poglede na valentinovo delila Alenka. Sama meni, da je to bolj domena mlajše generacije, in priznava, da ji več pomeni koncert kot "posvojeni" praznik zaljubljencev.

Ljubezenskih skladb ne bo manjkalo
Če sklepamo po Alenkinih besedah, pari na njenem koncertu nimajo razloga za skrb, saj poleg nekaterih zimzelenih ljubezenskih skladb pripravlja še pestro paleto avtorskih . "Bo ena ljubezenska. Rada bi znova poletela. To so nekateri pogrešali v Križankah, pa smo jo zdaj dodali v program," je izdala pevka.

Na odru tudi tokrat ne bo sama. Kolo časa bo po koncertu v Unionski dvorani in deževnih Križankah zavrtela ob pomoči že skoraj stalne glasbene zasedbe, mojstra meha Janeza Dovča ter pevskih kolegic Severe Gjurin in Tinkare Kovač. "Vedno stremimo po nečem novem, da malo prevetrimo," je o menjavi pevskih gostov spregovorila Alenka.

Pogrešala bo goste ...
Ob enem je priznala, da bo pogrešala obe pevki Nino Pušlar, Jadranko Juras, in raperja Trkaja iz Križank. "Ja, mislim Trkaja. Nihče ne bo plezal. Pa ne bo nas strah preveč," se je pošalila Alenka.

... in ne dežja
Nikakor pa ne bo pogrešala nepričakovanega gostujočega glasbenega spremljevalca septembrskega koncerta – dežja. "Moram reči, da niti nisem slišala, da tako zelo pada dež. Se pa zdaj sliši na posnetkih," je o neukrotljivem zvočnem vsiljivcu večera spregovorila Alenka.

Pevka za večer zaljubljencev pripravlja malce drugačen repertoar, kot ga je predstavila na zadnjih dveh velikih koncertih. Mi smo jo obiskali med vajo in v priloženem videu si lahko pogledate, kdo je Alenko najbolj navdušil na koncertu Michaela Boltona, kaj jo moti pri Toniju Cetinskem in kaj sama meni o priredbah zimzelenih skladb.

Bo Alenka na koncertu pogrešala dež?