Alenka in Ella 'v akciji'. Foto: Osebni arhiv Alenke Godec
Alenka in Ella 'v akciji'. Foto: Osebni arhiv Alenke Godec
Ella 'v akciji'. Psička bo decembra dopolnila pet let. Foto: Osebni arhiv Alenke Godec

Potem ko smo vam predstavili nekaj tujih slavnih lastnikov štirinožcev, vam predstavljamo še znane Slovence, ki jih razveseljujejo pasji kosmatinci.

Ella ima pravzaprav pet lastnikov
Prvi sta na vrsti Alenka Godec in Ella, sicer predstavnica pasme border collie, ki ima pravzaprav dva domova: za dopoldanske sprehode skrbi Alenkin oče, ki se s psičko najraje sprehaja na Rožniku in skupaj večkrat osvojita Šišenski hrib.

Se pa Ella, ki bo decembra dopolnila pet let, dobro počuti povsod in s prehajanjem iz enega v drugo domovanje - torej od Alenkinih staršev k Alenki, njenemu soprogu in sinu - nima nikakršnih težav. "Zelo navezana je na pet ljudi," je za MMC povedala pevka.

Alenka: "Pes je tudi velika obveznost"
Tako tudi nimajo težav z varstvom, ko se odpravijo na počitnice, za psa, ki ga imajo zelo radi, pa poskrbijo tako, kot bi za ljubljeno osebo. "Super je imeti kužka! Skupaj zelo uživamo, pomirja nas in nam prinaša dobro voljo," pravi Alenka in dodaja, da je pes hkrati tudi velika obveznost.

Na vprašanje, ali bo Ella kdaj v prihodnosti imela mladičke, pa Alenka odgovarja, da ne, saj pri njih niso iz pravega testa za rejce in bi kužke le stežka dali od hiše. "Pse imamo že od nekdaj izključno za crkljanje in jim radi nudimo udobje, drug drugemo pa izboljšujemo kakovost življenja," je še sklenila pevka, ki nam je poslala tudi fotografiji svoje ljubljenke Elle.

Predstavili vam bomo tudi domače ljubljence drugih znanih Slovencev. Naslednjič bodo na vrsti Matic, pevec skupine Bohem, in njegovi psički Issa in Liu.