Družabna kronika
(6)
Bežigradfest, Urban & 4
S koncertom hrvaške zasedbe Urban & 4 so odprli festival Bežigradfest. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Trček
VIDEO
Bežigradfest odprl vrata

Dodaj v

Video: Brezplačni Bežigradfest napolnil Cvetličarno

Festival traja ves mesec
2. junij 2013 ob 14:34,
zadnji poseg: 2. junij 2013 ob 17:10
Ljubljana - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Kriza ne zapira le podjetij, trgovin, gostiln, ampak tudi kulturne dvorane in druge prireditvene prostore. Zato je tudi v kulturi potrebne vse več iznajdljivosti. Številni prireditelji znižujejo cene vstopnic, največ obiskovalcev pa seveda pritegne prost vstop.

Za brezplačni vstop so se odločili v prenovljenem klubu Cvetličarna, kjer so včeraj s koncertom hrvaške zasedbe Urban & 4 odprli festival Bežigradfest. Na enomesečnem festivalu bodo obiskovalci lahko prisluhnili različnim glasbenikom, pa tudi komikom.

Prireditve bodo potekale predvsem v letnem vrtu, zaradi slabšega vremena so prvo morali izpeljati v klubu. Že prvi dogodek je do zadnjega kotička napolnil prostor pod odrom.

Ekipa kluba Cvetličarna se je za pripravo brezplačnega festivala odločila ob dokončanju obnove kluba, organizatorji pričakujejo množičen obisk, tudi zato, ker je festival brezplačen: "Pa tudi zaradi zasedb, ki nastopajo na tem festivalu, in pa stand-up komikov ter zaradi samega duha tega kluba," je dejal Bojan Rojko, eden izmed organizatorjev festivala.

Stroške plačila nastopajočih bodo organizatorji skušali pokriti z denarjem od prodaje pijače. Tak festival je pohvalil tudi Damir Urban, pevec zasedbe Urban and 4, ki je kot prva nastopila sinoči: "Jaz bi rad videl, da bi tudi na Hrvaškem imeli kakšen brezplačen festival, ampak je to očitno nemogoče izvesti. Prepričan sem, da je ljudem super, da se jim vsake toliko kaj podari."

Obiskovalci se bodo na Bežigradfestu lahko brezplačno zabavali prav vsak večer v tem mesecu, v prihodnjih junijskih dneh se bodo obiskovalci lahko naposlušali glasbe skupin in izvajalcev, kot so Elemental, Gušti, Katalena, Zlatko, Janez Bončina - Benč, Noctiferia, Res Nullius, Demolition Group, Zmelkoow, Tinkara Kovač, Neisha in drugi.

Špela Lobe (TV Slovenija)

foto: Andrej Trček
Bežigradfest, Urban & 4
Bežigradfest, Urban & 4
Bežigradfest, Urban & 4
Bežigradfest, Urban & 4
Bežigradfest, Urban & 4
Bežigradfest, Urban & 4
Bežigradfest, Urban & 4
Bežigradfest, Urban & 4
Prijavi napako
Komentarji
shambala
# 02.06.2013 ob 14:51
No sej Trnfest je (bil) tud brezplačen, tko da to ni lih sveža pogruntavščina. Je pa vseeno super, da se take stvari dogajajo v Ljubljani!
giftman
# 02.06.2013 ob 15:25
Upam, da bo to uspešen festival, saj naj bi bil Trnfest letos zadnjič!
rudes
# 02.06.2013 ob 22:45
Posankka, seveda bo tezko, klub temu, da so ceno pijace "blazno dvignili".

Sem bil prejsnjo soboto na Satrianiju in me je ob sanku kap. Narocim pivo, dobim malo pivo, za 3 dl hocejo 3 evre. To ni samo drago, ampak je oderusko. Ne recem, da za isto ceno dobis veliko pivo, ceprav je tudi to drago, glede na to, da si ze placal vstopnino.

Posledica? Namesto dveh ali (ce je cas) treh piv popijejo ljudje eno malo, kar v koncni vsoti pomeni manjsi zasluzek za organizatorja. Samo, ce sefi Cvetlicarne ne zmorejo potegniti crte in narediti racuna nisem jaz kriv. Cez cas bojo pa spet tarnali, ko bodo x-tic zapirali. Kar je resnicno skoda, ker "plac" pa sploh ni svoh.
alcatraz
# 06.06.2013 ob 00:00
Pozdravljam idejo Cvetličarne!
Kar se pira tiče: v Nemčiji boš za tale pir dal 4 evre pa pol. S tem da boš tudi vstopnino plačal!
Ne pravim, da zagovarjam. Pravim samo, da ni tako zelo oderuško kot si ti misliš.
ancika
# 04.06.2013 ob 12:10
URBAN je zakon
Posankka
# 02.06.2013 ob 19:07
"Stroške plačila nastopajočih bodo organizatorji skušali pokriti z denarjem od prodaje pijače." To bo pa težka razen, če so ceno pijače blazno dvignili.
Kazalo