Družabna kronika
(6)
       Lahko imaš roke in noge, pa imaš kljub vsemu zlomljeno srce.       

Video: Nick Vujicic že drugič navdihoval Slovence

Motivacijski govorec meni, da si Slovenci premalo pomagamo
27. september 2012 ob 20:39
Ljubljana - MMC RTV SLO

Po letu in pol se je v Slovenijo vrnil Nick Vujicic, avstralski motivacijski govorec brez okončin, ki je postal pravi svetovni fenomen. Svojo življenjsko zgodbo je Nick delil v Mariboru in Ljubljani.

Obiskovalcem je Nick razkril, kako ohraniti upanje tudi v času krize, občinstvu pa je povedal tudi, kaj se mu je zgodilo novega v življenju od njegovega zadnjega obiska. V Stožicah je motivatorju tokrat prisluhnila več kot 2.000-glava množica, kar je občutno manj kot prvič, ko je obiskal Stožice. Nastop motivatorja v petih mestih po Sloveniji si je namreč pred letom in pol ogledalo kar 16.000 ljudi.

Nick je v dozdajšnjih pogovorih s slovenskim občinstvom opazil, da Slovenci vse premalokrat priskočimo na pomoč drug drugemu in čakamo, da bo naše težave rešil nekdo drug.

Več o Nickovem nastopu v Stožicah si lahko ogledate v prispevku Petre Prešeren.

VIDEO
Nick Vujičić znova v Sloveniji
D. S.
Prijavi napako
Komentarji
Dominator
# 28.09.2012 ob 10:13
Zanimiv pogled:
Mocho
# 27.09.2012 ob 22:19
http://www.youtube.com/watch?v=lCDxvVRGi
as

Man's got a point!
sunken
# 27.09.2012 ob 22:17
fajn blo!
Stern4president
# 28.09.2012 ob 15:41
in se en super komentar pod clankom:


Vujičić je "pozitivna osoba" zato jer je od svojih nedostataka napravio uspješan biznis. To ne bi mogao da nije religiozan. Također, mislim da to ne bi mogao da nije mlad i da nema simpatično lice. I kad ne bi bilo toliko nesretnih ljudi željnih utjehe i nadnaravne pomoći, pa još iskulpabiliziranih svojim fizičkim zdravljem (u odnosu na govornika).Niti sam ozlojeđena, niti primitivac, niti pljujem po Vujičiću, ali me ne fascinira.Fascinira me ovaj novinar koji se usudio reći ono što misli, a pritom je znao da će ga izvrijeđati jer on “vrijeđa” invalida, i da će usput zaboraviti da je i sam novinar invalid pa valjda zna o čemu govori. Nije ga išao slušati? Pa, Vujičića je lako upoznati preko interneta, vrti par rečenica, malo tužne autobiografije i puno odavno poznatih floskula… a teško da je neke mudrosti ostavio za osobni kontakt.
Stern4president
# 28.09.2012 ob 15:35
@Dominator: skoraj kot da bi jaz to napisal, res socustvujem da nima okoncin, ampak zato ni nic boljsi od ostalih nakladacev, ki crpajo denar od ovc v krizi. Nekdo ki v lajfu ni nikoli delal in ni niti priblizno zivel normalno zivljenje daje nasvete drugim, nekako podobno kot zupnik v vlogi zakonskega svetovalca. Morda on celo na to ne gleda kot crpanje denarja ampak se mu gre res za to da bi komu pomagal, ampak to ne spremeni dejstva da on za to ni kvalificiran, vprasanje je ce sploh kdo je, ker problemi niso univerzalni ampak se pri vsakem cloveku razlikujejo.
Dominator
# 28.09.2012 ob 10:13
http://www.index.hr/black/clanak/zasto-nisam-slusao-nicka-vujicica-covjek-bez-ruku-i-nogu-takodjer-moze-pricati-gluposti/638778.aspx
Kazalo