Oddajo povezujeta Bernarda Žarn in Jože Robežnik. Foto: Žiga Culiberg Foto:
Oddajo povezujeta Bernarda Žarn in Jože Robežnik. Foto: Žiga Culiberg Foto:

Zvezdana Mlakar, gledališka igralka in televizijska voditeljica, ki rada eksperimentira in razkriva misli 50-letnih žensk, borka za pravice živali, vrhunska glasbenica in pevka Jadranka Juras ter stand-up komik Miki Bubulj bodo pametovali o temah uredniškega izbora, ki so ta teden zelo raznolike - od koristnosti spoznavanja svojega blata, telefonskega bontona, do tipično slovenskega upora proti energetskim izkaznicam, nenadzorovanih preletov robotskih letalnikov te kastracije in sterilizacije mačk.

Kaj pa vi menite o spodnjih temah? Oglejte si videe in jih komentirajte pod prispevkom, izbor najbolj zanimivih komentarjev pa bo svoje mesto našel tudi v oddaji Vikend paket ob 17.20 na TV SLO 1.

Poleg omenjenih pa bodo komentatorji "obdelali" še dve vedno polemični temi - ob predstavitvi slovenskega celovečernega filma režiserja Janeza Burgerja Avtošola (gosta bosta Vesna Pernarčič in Gregor Čušin) bodo govorili o slovenskih voznikih, nekaj ur pred letošnjo Emo pa bodo razkrili, kaj se dogaja v zakulisju tega glasbenega tekmovanja.


IZBOR TEM PRETEKLEGA TEDNA

Ste tudi vi med tistimi, ki pregledujete svoje blato in si tako postavljate diagnozo? Tako so proti stereotipom glede blata v živalskem vrtu na Nizozemskem seznanjali obiskovalce, predvsem tiste najmlajše.

Odkar imamo mobilne telefone, mislimo, da nas šef lahko pokliče, kadar koli želi, in da moramo vedno odgovoriti vsem, ki nas kličejo. Seveda se je okoli pogovora po telefonu razvil cel kodeks pravilnega obnašanja. Si kdaj tudi vi vzamete pravico in odložite slušalko?

Veliko prahu so v zadnjem času dvignile tudi energetske izkaznice. Smo Slovenci proti vsaki novi zakonski določbi, ne da bi poznali vsebino? Zdi se nam, da se brez razloga upiramo tudi energetskim izkaznicam, ki dolgoročno obetajo mnogo dobrega za okolje. Res?

Danes lahko vsak že za dokaj majhen znesek kupi robotski letalnik. Priljubljena postajajo tudi pri snemanju televizijskih in filmskih vsebin. Če pa ta robotska letala prepogosto preletajo nekatera pomembna upravna in politična središča Francije, to izzove natančne preiskave ... Nas bo lahko v prihodnje na našem dvorišču ali v bazenu opazoval res že čisto vsak? Moramo temu narediti konec in vpeljati posebne zakone?

V Posavju se spopadajo z več mačkami, zato bodo tudi letos sofinancirali kastracijo in sterilizacijo mačk. Si upate javno o tem spregovoriti tudi vi in jasno povedati, kaj si mislite o tem?