Družabna kronika
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.4 od 19 glasov Ocenite to novico!
Melania Trump je dobro leto prva dama ZDA. Foto: Reuters
Sevnica
Na sevniškem gradu je v trgovini s spominki mogoče kupiti izdelke blagovne znamke First lady: čokolada, vino, krema, čaj ... Foto: Srdjan Živulović/BoBo

Video: Po poteh najslavnejše Sevničanke - Melanie Trump

Turistični program Modra prva dama
27. december 2017 ob 20:35
Washington - MMC RTV SLO

Slabo leto je ameriška prva dama Slovenka, ki je odraščala v Sevnici. Zanimanje domačih in tujih medijev za kraj, kjer je preživela otroštvo Melania Trump, je bilo še posebej ob začetku mandata Donalda Trumpa precejšnje. Letos se je tako povečal turistični obisk Sevnice predvsem zaradi tistih, ki jih zanima, od kod prihaja Melania.

V lepem sončnem dopoldnevu se s turističnim vodnikom Janezom Levstikom dobimo pred sevniško osnovno šolo. To je prva postojanka turističnega programa Modra prva dama. "Melania je hodila tukaj v osnovno šolo in jo tudi odlično končala," pove najprej.

Od šole nas pot vodi do slaščičarne, kjer strežejo zdaj že znamenito torto Melania. "Ki je zelo odlična, nalašč skreirana za to ime." Od ene dobrote hitimo k naslednji ... K piti. "Pita je sicer po poreklu iz Amerike, pridih ji pa daje sevniška voščenka, to je nadev iz avtohtonega jabolka."

Mimo bloka, v katerem je kot deklica živela Melania, se odpravimo do sevniške kopitarne, kjer so izdelali copate, imenovane White house. "Srebrni so bili prvi narejeni in tudi darilo Melanii."

Za konec pa še na sevniški grad, mogočno stavbo iz 12. stoletja. Tu je v trgovini s spominki mogoče kupiti izdelke blagovne znamke First lady: čokolada, vino, krema, čaj ... "Skozi letošnje leto lahko rečemo, da se je obisk turistov, radovednežev, kje je Sevnica, kaj je Sevnica, kje je doma prva dama ZDA, podvojilo."

Napoved župana, da bo Melania Sevnico postavila na zemljevid sveta, se torej očitno počasi uresničuje. "Dejstvo je, da je gospa Melania s svojo prepoznavnostjo pomagala slovenskemu turizmu v svetovnem merilu in da smo bili vsi skupaj medijsko izredno navzoči v vseh svetovnih medijih in tudi v Sevnici se povečan obisk pozna," je povedal župan Sevnice, Srečko Ocvirk.

Ob izvolitvi so slavno Sevničanko tudi povabili, da obišče svoj rojstni kraj, a se vabilu za zdaj še ni odzvala.

VIDEO
Melania Trump dobro leto prva dama ZDA
Barbara Štor, TV Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
Jean Tonic
# 28.12.2017 ob 09:06
Sevničanom seveda privoščim, da naredijo iz tega kaj cvenka, izgleda pa vse skupaj zelo uborno in provincialno. Poleg tega je pa po mojem mnenju Melanija pobegnila iz Sevnice kolikor hitro so jo nesle pete in ji kompletno dol visi za rodni kraj, pa tudi za Slovenijo. Pa saj ne, da ji ne bi smelo, samo nehajmo se pretvarjat, da je nekakšna ambasadorka Slovenije.
duke
# 27.12.2017 ob 22:03
Sevnica bo zarad nje ziher ratala metropola. Tolk se za to ona namreč "trud". ( not ).
Flegica
# 28.12.2017 ob 07:57
Tipičen primerek slovenskega naroda-tako kot včasih se tudi danes nekateri sramujejo svojega porekla!!! Se ponemčujejo itd. takih ljudi je pri nas odločno preveč. Sploh pa se nebi preveč hvalil z osebami katere je mati narava obdarila z generično lepoto in srečo da je ponudila "spremstvo" pravim gospodom! Imamo dovolj drugih posameznikov ki so resnično sposobni!
Jon
# 28.12.2017 ob 12:46
OK, podpiram napor lokalcev, da nekaj ustvarijo v tem norem svetu. Me je pa ob občudovanju Melanije tudi sram ob spoznanju, kaj je za mnoge Slovence uspeh. Biti lep, poročiti se z bogatim primi tivcem, ter kot okrasek živeti v povsem podrejenem položaju. To je precej hudo ponižanje.
zmajmun
# 27.12.2017 ob 23:32
kok je mogu pa voznik opla zabremzat da sta šla lahk čez cesto hahaha
Mitko
# 28.12.2017 ob 13:37
Po poteh sociopatove žene....
zapravico
# 28.12.2017 ob 07:27
duke

Tako kot si se ti zanjo sekiral,tako se tudi ona zate
zigag
# 28.12.2017 ob 03:52
Bravo! Vsec mi je ideja s torto, pitami in vinom First Lady s čokolado! Vse pohvale!
DAbears
# 27.12.2017 ob 21:09
Bravo
Treba je izkoristit vse
Zelezo se kuje ko je vroce
Naso lepoticko cenijo v zda ne slisim veliko slabega o nje razen na cnn clinton national network
amfora
# 28.12.2017 ob 17:47
Res j e lepotica!
bobbek
# 28.12.2017 ob 08:23
Po poteh najslavnejse Sevnicanke...

Bi prej rekel,najslavnejse Slovenke,pa ce vam je vsec al pa ne.
janezvalva
# 27.12.2017 ob 22:35
a je v sevnici res tako slabo, da je potrebno emigrirat? drugače pa, čestitke Melaniji za uspeh.
mihamiha23
# 27.12.2017 ob 21:44
prva dama bo manj kot eno leto še.ločitev je pred vrati
Kazalo