Kakšen bo ples za Gentlemana? Foto: EPA
Kakšen bo ples za Gentlemana? Foto: EPA

Pesem govori o samooklicanem kavalirju, ki na zabavi dvori ženskam, vključuje pa več angleškega besedila kot Gangnam Style, s katerim je Psy zaslovel.

35-letni Psy je sicer obljubil, da bo Gentleman ponudil Psy Style oz. Psy slog, osnovan na podlagi tradicionalnega korejskega plesa. "Plesnih korakov vam še ne morem razkriti, a ta ples poznajo vsi Korejci, druge države pa se ga bodo naučile z menoj," je pred predstavitvijo nove pesmi dejal glasbenik.

Trenutno je pesem Gentleman na voljo le v avdioobliki, toda že jutri bo južnokorejski zvezdnik na posebnem promocijskem dogodku na stadionu v Seulu predstavil videospot. Obiskovalce koncerta je zaprosil, naj pridejo na prizorišče v športnih belih oblačilih, dogodek pa bodo v živo prenašali tudi na YouTubu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Gangnam Style, ki je satira luksuznega življenjskega sloga v poslovnem delu Seula, je na YouTubu doživel izreden uspeh, saj ima že več kot 1,5 milijarde ogledov. S tem je podrl vse rekorde gledanosti in postal najbolj gledan film vseh časov. Psy je pesem pospremil s plesom, ki spominja na ježo konja. Znameniti jahaški koraki so obnoreli svet, ga bodo tudi tradicionalni korejski v sodobnejši izvedbi?

V priloženem posnetku lahko prisluhnete novi PSY-jevi pesmi Gentleman in nam nato zaupate, kakšna se vam zdi!