Sebastian se rad šali. Foto: EPA
Sebastian se rad šali. Foto: EPA

Pevec je za nos potegnil ruske novinarje, ki so ga vprašali, kakšen nastop pripravlja za Dunaj. Dejal je: "Imel bom ogromnega robotskega kenguruja, ki bo iz oči streljal z laserji, iz repa pa se mu bo kadil dim. Med občinstvo bom metal žive koale," je dejal v šali in pozneje priznal, da nima še točno izdelanega nastopa.

33-letni Sebastian je zaslovel kot zmagovalec Avstralskega idola leta 2003, Evrovizijo pa spremlja že od malih nog. Pri tem glasbenem tekmovanju ga navdušuje predvsem raznolikost nastopajočih, saj je po njegovih besedah na Evroviziji mogoče vse, od hardrockerjev Lordov do ruskih Babušk.

Novica, da bo v finalu Evrovizije prvič tekmovala tudi Avstralija, je pred tedni dvignila veliko prahu. Evropska radiotelevizijska unija (EBU) in avstrijska javna televizija ORF sta pojasnili, da sta državo povabili na tekmovanje v duhu letošnjega slogana, ki je Gradimo mostove (Building Bridges).

V dunajski dvorani Stadthalle se bodo na polfinalnih izborih 19. in 21. maja ter v finalu 23. maja pomerili predstavniki 40 narodov. Lani je zmagala Conchita Wurst s pesmijo Rise Like A Phoenix, Slovenijo pa je zastopala Tinkara Kovač. Letos gre v boj duet Maraaya s pesmijo Here for You.