Pevec se je novembra vozil po znamenitem newyorškem Central Parku, ko se je pred njim nenadoma znašel drug kolesar. Skušal se mu je izogniti, a pri tem hudo padel. Foto: EPA
Pevec se je novembra vozil po znamenitem newyorškem Central Parku, ko se je pred njim nenadoma znašel drug kolesar. Skušal se mu je izogniti, a pri tem hudo padel. Foto: EPA

54-letni pevec skupine U2 si je v nesreči v New Yorku na šestih mestih zlomil nadlahtnico. "Ko to pišem, še ni jasno, ali bom lahko še kdaj igral kitaro," je zapisal Bono na spletni strani skupine. A ob tem je v šali dodal, da so mu kolegi iz skupine zagotovili, da ne oni ne zahodna civilizacija niso odvisni od njegovega igranja kitare.

Bono je novembra padel s kolesa, ko se je v newyorškem Central Parku poskušal izogniti drugemu kolesarju. Pri tem si je na šestih mestih zlomil nadlahtnico, na treh mestih ključnico, lopatico, mezinec in kosti očesne votline. Med operacijo, ki je trajala pet ur, so mu vgradili 18 vijakov in tri ploščice iz titana.

Potegnil črto pod leto 2014
Zaradi hudih poškodb je odpovedal vse javne nastope na začetku letošnjega leta. Zatrdil je še, da se bo moral zelo potruditi, da bo fizično pripravljen na predvideni začetek nove koncertne turneje skupine U2 maja v Torontu. Leto 2014 je ocenil za uspešno, saj je poudaril, da je imel v njem več vzponov kot padcev. Med drugim je poudaril uspešno izdajo zadnjega albuma Songs of Innocence in občudovanje, ki ga ima do raperja Kanyeja Westa.

"Kanye je resnični inovator ... Umetnik, ki ga spoštujem - tako kot številne druge -, ker ga zanima vse in želi to vključiti v svojo umetnost. Besede, moda, oblikovanje, vera, rasizem, zvezdništvo." Pevec je ob tem na spletni strani še objavil fotografiji na roke napisanega besedila in rentgensko sliko komolca s ploščicami iz titana.