Harris napoveduje spremembe. Foto: EPA
Harris napoveduje spremembe. Foto: EPA

Harris je postal svetovna zvezda s številnimi uspešnicami, kot sta pesem We Found Love, ki jo je posnel z Rihanno, in Sweet Nothing, kjer na vokalu sodeluje Florence Welch. Z albumom 18 Months je postavil celo rekord, saj se je kar osem pesmi z omenjenega albuma uvrstilo med najboljših deset na britanskih lestvicah. Pred njim je bil ta rekord v rokah kralja popa Michaela Jacksona.

Calvin je prejel tudi nagrado Ivor Novello Awards za najboljšega ustvarjalca skladb leta 2012, vendar pa se tokrat podaja v drugačne vode, poroča MTV. Z novim albumom prihaja nov zvok, je napovedal in dodal, da bodo nekatere nove pesmi presenetile njegove oboževalce. "Ne verjamem, da bodo moje nove pesmi zasedale vrhove lestvic," je priznal in dodal, da si želi le ustvarjati dobro glasbo.

Producent je pred časom dejal, da je zanj ustvarjanje glasbe lažje kot delanje sendvičev, tokrat pa se je očitno odločil, da bo poskusil sestaviti tisti popoln 'sendvič': "Neverjetno lahko je ustvariti skladbo, ki bo všeč širšemu občinstvu. Težko pa je nekaj narediti popolno. Mislim, da bi se moral resnično potruditi, da bi mi uspelo narediti popoln sendvič, ker jih nikoli ne delam. Pri glasbi, s katero pa sem vedno v stiku, je vse skupaj zelo lahko."