Naslovnica Bowiejeve kompilacije na treh ploščkih, ki  bo izšla novembra. Foto: Amazon
Naslovnica Bowiejeve kompilacije na treh ploščkih, ki bo izšla novembra. Foto: Amazon

Skoraj sedem minut in pol dolg singel bo pospremil novo kompilacijo Bowiejevih največjih uspešnic; pesem je nastala v sodelovanju z glasbenikovim stalnim sodelavcem Tonyjem Viscontijem in Orkestrom Marie Schneider, zveni pa kot zanimiva kombinacija Bowiejevega markantnega glasu in energičnega, modernega džeza, kakršnemu se ni približal že vse od časov albuma Aladdin Sane. Kot "B-stran singla" bo novembra izšla še pesem Tis a Pity She's a Whore.

Trije ploščki, tri naslovnice
Album Nothing Has Changed, ki bo pregled pevčeve celotne kariere, v Evropi izide 17. novembra, na drugi strani Atlantika pa dan pozneje. Desetletja svoje kariere bo Bowie skrčil na tri ploščke, in to v obratnem kronološkem vrstnem redu: sprehodili se bomo od lanskega "povratnega" albuma The Next Day pa vse do singla Liza Janes, ki ga je leta 1964 izdal še kot del zasedbe Davie Jones and the King Bees. Kompilacija bo imela tri naslovnice, tri različice fotografije, na kateri Bowie - v treh različnih življenjskih obdobjih - strmi v zrcalo. Oblikovalec Jonathan Barnbrook je to odločitev pojasnil takole: "Rdeča nit je David Bowie, ki strmi v zrcalo - nekaj, kar je dovolj močen "arhetip", da vzpostavi v hipu prepoznavno vizualno povezavo, obenem pa tudi podčrta, da gre za zbirko pesmi skozi izkušnjo lastnega življenja, ne nujno z določenim konceptom ali po kronološkem redu, kot so taki albumi radi urejeni."

Za poznavalce opusa Thin White Duka bodo zanimive predvsem skladbe Let Me Sleep Beside You, Shadow Man in Your Turn to Drive, ki bi leta 2001 vse morale iziti na potem nikoli izdanem albumu Toy. Singel Sue je bil napisan posebej za to kompilacijo, prisluhnete pa mu lahko spodaj.