Med nastopajočimi bo tudi Mojca Zlobko Vajgl. Foto: BoBo
Med nastopajočimi bo tudi Mojca Zlobko Vajgl. Foto: BoBo

Akademski in poklicni glasbeniki bodo obiskovalce na koncertu popeljali po različnih celinah in deželah sveta. Koncert bo potekal v prostorih Konservatorija za glasbo in balet v Ljubljani.

Na poplavljenih področjih v Srbiji, Bosni in Hercegovini in na Hrvaškem je poginilo na tisoče živali, ogromno pa jih umira tudi od lakote. Tečajniki Katedre Veduna v sodelovanju z Društvom za zaštitu životinja NOA iz Banjaluke bodo tako prenesli prepotrebno pomoč za živali v Doboj in Bijeljino, s pomočjo Jasminke Tomaš iz Zagreba pa tudi na področje Sanskega Mosta.

Koncertni dogodek bodo oblikovali doma in v svetu cenjeni slovenski akademski glasbeniki različnih glasbenih zvrsti, starih in novodobnih: harfistka Mojca Zlobko Vajgl bo izvedla nekaj del, nastalih v Franciji in Mehiki, Boris Šinigoj bo z arabsko lutnjo predstavil Perzijo in Arabijo, ansambel Vedun bo s pozabljenimi ali manj znanimi starodavnimi melodijami in glasbili različnih kultur oživil stari Bizanc, Maroko, Sibirijo, slovansko dediščino, Tuvo, Grčijo, Balkan, Tibet in Havaje, trobilni kvintet Contrast bo nastopil s sodobnimi skladbami, flavtistka Mateja Bajt z evropsko staro glasbo, kitaristka Karmen Štendler s skladbo španskega skladatelja J. Rodriga, trio 3o3= bo popeljal poslušalce od klasike do Brazilije, Jasminka Tomaš pa bo recitirala starovedsko priprošnjo v sanskrtu za blagostanje na Zemlji ...

Na koncertu bodo glasbeniki ljudem darovali pesem v zameno za njihovo pomoč oziroma darove ogroženim živalim. Tečajniki šole Veduna so s prijatelji iz Zagreba prva zbrana finančna sredstva že 24. maja odnesli na poplavljena področja in tudi po tem koncertu bo tako: nabrani darovi (hrana, seneni briketi, čista voda, odeje, finančna sredstva ...) bodo izročeni neposredno v roke tistim, ki pomoč potrebujejo, da bi lahko reševali živali, ki so ujmo preživele.