Corsten ni le bežni poznavalec tehničnega in studijskega dela, saj se je šolal za elektroinženirja. Foto: Organizator
Corsten ni le bežni poznavalec tehničnega in studijskega dela, saj se je šolal za elektroinženirja. Foto: Organizator

Mladi up Rotterdama je glasbeno kariero začel graditi leta 1990. Kljub začetnim finančnim težavam svoje strasti ni opustil in si denar služil z delom v avtopralnici. Nekaj dohodkov so mu prinesli tudi manjši nastopi na domačih prireditvah in kmalu je sledila nagrada za najboljši nastop v živo.

Želite biti tudi vi del elektronskega spektakla? Vse, kar morate storiti, je, da odgovorite na nagradno vprašanje, ki se glasi: Kako se imenuje zadnji album Ferryja Corstna? Odgovore pošljite na naslov MMC-nagrade@rtvslo.si do petka, 23. maja 2014. Izžrebali bomo štiri srečneže, ki bodo prejeli vstopnico za dogodek White Invasion.

Early underground gabber hardcore, kot mu pravijo privrženci takrat razvijajočega se raverskega gibanja, je čez čas prešel v klubsko mešanico housa in trancea ter se začel s svojimi skladbami uvrščati na lestvice najpopularnejših klubskih uspešnic. Po prvencu Looking Forward je leta 2001 izdal svoj drugi album z naslovom Out of the Blue. Kot sam pravi, je omenjeni album z uvrstitvijo izbranih uspešnic na angleške in japonske lestvice zanetil svetovno slavo.

Na prvi ediciji glasbenega dogodka White Invasion preteklo pomlad je nastopil didžej Hardwell, na drugi ediciji, ki bo 31. maja 2014 na Gospodarskem razstavišču, pa bodo Corstnu družbo delali še Beltek, Michael Gray, VINAI, Wylie, Dux, Alesso Bomba ter brata Matisse & Satko. Ta veljata za nov ruski izvozni produkt, njun singel Chemistry pa hvalijo znani didžeji, kot so Avicii, Swedish House Mafia, Dirty South, Tiesto in Armin Van Buuren.