Zmagovalci: Mike, Destiny Chukunyere  in Lina Kuduzović. Foto: MMC RTV SLO/K. K.
Zmagovalci: Mike, Destiny Chukunyere in Lina Kuduzović. Foto: MMC RTV SLO/K. K.
Pod pesem Prva ljubezen se poleg Line podpisuje še njena mama Sebina, producent Krešimir Tomec (tudi eden izmed producentov prvenca Maje Keuc Indigo) in duo Maraaya. Foto: MMC RTV SLO/K. K.
Lina Kuduzović
Lina Kuduzović je na koncu osvojila tretje mesto. Foto: MMC RTV SLO/K. K.

"Lina, se zavedaš, da si dosegla najboljšo uvrstitev za Slovenijo na Evroviziji sploh?" so se vrstila vprašanja predstavnikov sedme sile in ljubiteljev Evrovizije, ko je okoli polnoči sedela v družbi zmagovalke Destiny Chukunyere in drugouvrščenega Mike na tiskovni konferenci.

Zadovoljna nad uvrstitvijo, je Lina ostala skromna in razlagala, da ni pričakovala tako visokega mesta. Skupno je osvojila 112 točk. Morda kot zanimivost: Maja Keuc je leta 2011 na Evroviziji v Düsseldorfu prejela 96 točk. A nazaj k slovenski zmagovalki večera ...

Tako kot vsi predstavniki je tudi Lina začela z 12 točkami. Potem pa je suvereno osvajala točke od države do države. Tri točke je prejela od Malte, pet od Gruzije. Otroška žirija ji je namenila šest točk, prav tako Srbija, Avstralija, Irska in San Marino. Sedem točk so ji namenili Italijani, osem pa Nizozemci, Rusi, Belorusi in Bolgari.

Velikih deset točk je prejela od Armenije in Ukrajine, medtem ko so znova zatajile preostale države nekdanje skupne države. Črna gora je pesmi Prva ljubezen namenila dve točki, Makedonija pa eno. Slovenija je 12 točk poslala na Malto, deset točk je prejel predstavnik Armenije, osem pa predstavnica Albanije.

Dvorano je tako na koncu z največjim nasmeškom zapustila Destiny, z največ besedami hvale pa slovenska predstavnica. "Lina je tako nedolžna. Lepa, čudovita. Na odru je bila popolna in res imam rad njeno pesem," je na koncu povedal lanski zmagovalec Vincenzo Cantiello.

Dogajanje, povezano s slovenskimi predstavniki na Evroviziji, lahko spremljate:

- na družbenem omrežju Facebook,

- na Instagramu,

- na Twitterju

- ali pa se "sprehodite" po interaktivnem zemljevidu.

Lina se sicer že dopoldne vrača v Švico. Več utrinkov s finala pa si lahko ogledate v spodnji galeriji in videu.