Lina je začela svojo evrovizijsko dogodivščino. Foto: MMC RTV SLO
Lina je začela svojo evrovizijsko dogodivščino. Foto: MMC RTV SLO
false
Sprejem Line na sofijskem letališču. Foto: MMC RTV SLO

Za 12-letnico so gostitelji pripravili prijetno presenečenje že sinoči na letališču, ko so jo tam pričakale vrstnice in jo pogostile s posladkom - pogačo in medom. Prejela pa je tudi cvetje. Kmalu za tem se je po vožnji z avtobusom v spremstvu policijskega avtomobila pridružila že prispelim delegacijam v uradnem hotelu letošnje otroške Evrovizije, kjer se je druženje nadaljevalo do večera.

Ažurne novice o otroški Evroviziji lahko najdete
- na družbenem omrežju Facebook,
- na Instagramu,
- na Twitterju
- ali pa se "sprehodite" po interaktivnem zemljevidu.

Pred 17 izvajalci je dan snemanja razglednice in skupne pesmi na bolgarskem nacionalnem radiu, zvečer pa jih čaka žreb vrstnega reda nastopov. Ta bi moral potekati v sklopu slovesnosti ob odprtju 13. izbora, ki bo potekal 21. novembra v dvorani Armeec, toda zaradi nedavnih dogodkov v Parizu se je organizator odločil, da dogodek prestavi.

Bolgarija se je podobno kot druge države po svetu pridružila tridnevnemu žalovanju, ki ga je razglasil francoski predsednik Francois Hollande. Še več, bolgarska radiotelevizija BNT v tem času ne bo predvajala razvedrilnih oddaj. Bodo pa zato nemoteno potekale priprave izvajalcev na veliki finale 21. novembra.