Ula bo v sobotnem finalu nastopila pod zaporedno številko devet. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Ula bo v sobotnem finalu nastopila pod zaporedno številko devet. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Ula v družbi lanske zmagovalke otroške Evrovizije Gaie z Malte. Foto: MMC RTV SLO

12-letna Ljubljančanka je del ponedeljka preživela na Zejtunu, kjer so ji učenke katoliške osnovne šole pripravile sprejem in ji s tem izkazale svojo pripadnost. "Za Ulo sem izvedela, ko je bila naša šola izbrana, da sprejme slovensko delegacijo na Malti. Od takrat sem njena oboževalka," je dejala 13-letna Daphne.

Na sprejemu so vse učenke Ulo pričakale na šolskem dvorišču, nato pa so se z njo odpravile v dvorano, kjer so ji priredile krajši program. Pele so, plesale in igrale na različne inštrumente. Po uradnem delu pa so jo tudi pogostile s kulinaričnimi presežki, kot je potica.

Slovenska predstavnica je zapela svojo skladbo Nisi sam/Your Light in z njimi izmenjala nekaj besed. Predvsem pa si je vzela čas za avtograme, česar so se učenke na šoli še posebej razveselile.

Poleg Ule je šolo obiskala tudi lanska zmagovalka Evrovizije Gaia Cauchi, ki je prijateljske vezi s slovensko predstavnico navezala že prvi večer na Malti. "Njena skladba mi je zelo všeč. Pravzaprav je ena mojih najljubših zaradi Ulinega načina petja. Čuti glasbo in pesem. Je prijetno dekle. Takšnih oseb ne srečaš pogosto," je dejala Gaia.

Ula je tudi že posnela svoj pevski vložek pri skupni pesmi, ki jo bodo izvedli nastopajoči v sobotnem finalu, in se zvečer sproščala z drugimi sotekmovalci na "beli zabavi" v Euro klubu. Pred njo pa je prva vaja na odru ...