Lily Allen je ena izmed glasbenic, ki je zavrnila sodelovanje v
Lily Allen je ena izmed glasbenic, ki je zavrnila sodelovanje v "superzborčku". Foto: EPA

Sandéjeva vztraja, da je besedilo skladbe žaljivo. Pred snemanjem sta skupaj s pevko Angeliquo Kidjo napisali popravke delov, ki jih pojeta, toda na koncu ni nobeden izmed njih pristal v končni različici.

"Opravičujem se, če je besedilo skladbe povzročilo ogorčenje in užaljenost. Želela bi si, da upoštevajo popravke, toda to je zunaj mojega nadzora. Glavni cilj je, da se dvigne ozaveščenost in da se zbere denar, ki bo pomagal prizadetim z ebolo," je dejala angleška pevka, ki se je številnim vtisnila v spomin s skladbami, kot so Next to Me in My Kind of Love.

Toda kljub zadržkom je pevka prepričana, da je Bob Geldof ustvaril projekt z najboljšo namero. O dobrodelni skladbi se je razgovorila tudi njena stanovska kolegica Lily Allen, ki je razkrila, da je zavrnila ponudbo, da bi se pridružila "sanjskemu moštvu" pevcev.

"Težko pojasnim, zakaj nisem pristopila k projektu. Raje se udejstvujem v dobrodelnosti tako, da doniram denar, ne da sem potisnjena med skupino ljudi, kot je v Band Aidu," je dejala pevka z uspešnicami, kot sta Smile in Hard Out Here, v pogovoru za Mail on Sunday.

"So kot klub uspešnežev in nisem del njega. Ne mislim, da sem nad njim, sem kar zelo pod njim. Nekaj je domišljavega pri njih," je še dodala Allenova.