Pevka je s sinom Davidom zapela na Trgu republike. Foto: Reuters
Pevka je s sinom Davidom zapela na Trgu republike. Foto: Reuters
V Parizu se je ustavila v okviru turneje Rebel Heart. Foto: Reuters

Pevka se je v francoski prestolnici ustavila v okviru turneje Rebel Heart, po nastopu v areni AccorHotels, kjer so pred dnevi nastopili tudi legendarni irski rockerji U2, pa se je žrtvam terorističnega napada poklonila na izviren način.

Obiskala je pariški Trg republike, kjer je zapela sredi ulice in tako presenetila mimoidoče. Najprej je zapela skladbo Ghosttown, ki je na njenem albumu Rebel Heart, nato uspešnico Johna Lennona Imagine, ki je po krvavem petku postala neuradna pesem terorističnih napadov, za konec pa je zapela svojo staro uspešnico Like a Prayer.

Pevko je na kitari spremljal kitarist Monte Pittman, ki je po nastopu povedal, da se je pevka želela na tak način pokloniti žrtvam, dodal pa je, da pevka obožuje Pariz. Kot je povedala na koncertu v areni, je pri 20 letih obiskala Pariz in prav v francoski prestolnici je sprejela odločitev, da se bo posvetila glasbi. "Hvala, Pariz, ker si mi zasadil glasbo v srce," je povedala na koncertu.

Kot je videti na videih, ki so obkrožili svet, je Madonno na mini koncertu spremljal njen desetletni sin David. Zbegani mimoidoči so skupaj s pevko zapeli omenjene skladbe, po koncu nastopa pa so se pevki zahvalili za čustven trenutek.

"Vsi vemo, zakaj smo tukaj ... Želeli smo zapeti nekaj pesmi o miru, želeli smo širiti ljubezen in radost in tako izkazati čast in spoštovanje do ljudi, ki so umrli pred skoraj štirimi tedni," je povedala pevka in dodala, da upa, da je vsem dala žarek upanja.

Pevka je sicer na razprodanem koncertu pozvala obiskovalce koncerta, naj zapojejo francosko himno marseljezo, pri tem pa je bila ovita v francosko zastavo.

"Želijo nas utišati. Tega ne bomo dovolili!"
Po napadih je Madonna na koncertu v Stockholmu 15. novembra prosila za minuto molka za žrtve. Občinstvu je takrat povedala, da je težko nastopila, saj se je počutila razdvojeno: "Sprašujem se, zakaj sem na odru, kjer plešem in se zabavam, medtem ko ljudje jočejo nad izgubo svojih bližnjih? Vendar to je točno to, kar ti ljudje želijo, da storimo. Želijo nas utišati. In mi jim tega ne bomo pustili."