Glasba
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.5 od 2 glasov Ocenite to novico!
Rock in Rio
Festival vsako leto privabi ogromno glasbenih navdušencev. Foto: Reuters

Dodaj v

Foto: Rock in Rio privabil množico glasbenih navdušencev

Med nastopajočimi tudi Guns N' Roses in The Who
17. september 2017 ob 17:33
Rio de Janeiro - MMC RTV SLO

Rock in Rio velja za enega izmed bolj odmevnih svetovnih glasbenih festivalov, ki s pestrim naborom glasbenih imen vsako leto privabi množico obiskovalcev z vsega sveta.

Letošnji festival se je začel 15. septembra, v sklopu otvoritvenega večera pa bi na oder morala stopiti tudi Lady Gaga, ki je morala zaradi zdravstvenih težav nastop odpovedati, nadomestili pa so jo Maroon 5, ki so tako nastopili dva večera zapored.

Lady Gaga, ki je letos med drugim navdušila tudi s svojim nastopom na Super Bowlu, je nastop morala odpovedati zaradi "izredno močnih bolečin", zaradi katerih je bila tudi hospitalizirana. Gre za kronično bolezen, fibromialgijo, zaradi katere pogosto čuti bolečino v mišicah, o njej pa je podrobneje spregovorila v Netflixovem dokumentarnem filmu Gaga: Five Foot Two.

Do sklepnega večera 24. septembra se bodo na glasbenih odrih zvrstila še številna odmevna glasbena imena, med drugim tudi Justin Timberlake, Aerosmith, Bon Jovi, Guns N' Roses, The Who, Red Hot Chili Peppers in Thirty Seconds To Mars.

Več utrinkov prvih dveh večerov si lahko ogledate spodaj.

P. B., foto: Reuters
Prijavi napako
Komentarji
conanbarbarian
# 17.09.2017 ob 17:56
ROCK in Rio je namenjen rockerskim skupinam ! Kaj ima tam za iskati Lady Gaga, Justin Timberlake, in podobni ?
SF0100
# 17.09.2017 ob 17:45
Včeraj nas je bilo 5.000 Slovencev na Rolling Stonsih v Avstriji, toliko nas je bilo, da nas je Mick J. posebej pozdravil na koncertu a MMC šopa članke o vsakem navijaču v Carigradu posebej o koncertu pa nič.

Poleg tega je bilo na Stični mladih toliko mladine pa tudi ni člankov

Vsi plačujemo RTV prispevek ne samo navijači.
ms-601
# 17.09.2017 ob 20:19
Mi je žalostno da še rock festivali obračajo hrbet rocku zaradi komerciale.
Majki1
# 17.09.2017 ob 19:49
Ej, kaj je s člankom o Stonskih v Zeltwegu!!!!
KLIPAN
# 17.09.2017 ob 18:45
Slika 23 je totalni horor!!
Poglejte folk.
Matjaz82
# 18.09.2017 ob 13:29
Ne bova prišla skupaj, ker se meni to ne zdi nastopaštvo ampak neke vrste junaštvo. Da daš publiki še enkrat in zadnjič tisto kar lahko daš. Več od tega pač ne gre in to se je videlo od Keitha, ko se je trudi izstisniti še malo. Ronnie pa je deloval bolno. Če se jim ne bi dalo (!Ž!?) zakaj bi potem igrali, denarja imajo več kot ga lahko zapravijo. Njih gre za rush na odru in to je to, res pa je, da se je letos malo zalomilo z Ronnijem, pa dnevna forma.... Pa kaj naj zdaj. Jih pljuvam? po 50 letih in vsemu kar so dali, oživili rnb, rokernol držali pokonci... in zdaj naj grem na koncert pri 75 in jim gledam pod prste? Smešno in prepotentno.
Tako starih rokerjev pa mislim da ni več, ali pa se motim? Sigurno ne na takem odru in pred toliko občinstva. Dylan pa je jebivetrski že od začetka, tako ,da ni to nič novega. Za njih govorijo pesmi vse ostalo je meni vseeno. Ponavljam pa, da Stonesi niso jebivetrski, razen toliko kot pritiče vsakemu rokerju oz glasbeniku da ne izpade pocukran. In patetičen.
Matjaz82
# 18.09.2017 ob 11:23
aaa
sem jih gledal 30 m od odra in to kar ti pišeš je navadna laž in nesmisel.
Aroganca? Kaj pa ti pričakuješ, da bo prišel do tebe in ti brenkal serenade? Keith je bil skoz spredaj, čeprav komaj hodi, oddelal je par super solov, se smejal, par šal je povedal, Happy je odšpilal super ... kaj še hočeš? Ronnie je še eno leto nazaj skakal, trenutno pa prebovleva raka. Kaj naj naredijo? Odpovejo koncert da bo par idi... kot ti zadovolnjih ali pa se potrudijo odigrati kakor pač gre.
Ja stara in utrujena sta pa kaj. Doker naberejo 100.000 folka na koncertu je vseeno. In verjetno si lahko predvideval kako bo, saj si že gledal kakšen njihov koncert v živo v zadnjih 10 letih. Ali pa ne in si prišel samo gledat starčke in iskati napake. Čez 10 let ko jih je bo več pa niti takih bedarij ne boš moral več pisati in ti bo mogoče še žal, da jih nisi na zadnji turneji gledal z bolj odprtim srcem.
Ej stari to je rokenrol in če hočeš poslušati matrično igranje pojdi na U2 in si napasi ušesa, pa še bolj prijazni so.
Jaz doživljam orgazme ker jih gledam že več kot 20 let na koncertih in sem seveda fan. Ti si pa očitno eden kvazi perfekcionistov, ki doživljajo orgazme ob pravilno odpetih in zaigranih notah in si verjetno fan kakih 2 cellos bi rekel.
Matjaz82
# 18.09.2017 ob 10:22
@aaa
če ne veš zakaj greš na koncert pač ne hodi. Verjetno ni odveč podatek, da tvoja babi pri teh letih zmore od dnevne do vrta (tako kot moja), cirkusanta pa še vedno zabavata 100.000 ljudi, manj hitreje kot včasih, pa še vedno z isto dušo, kar ti seveda ne moreš razumeti....verjetno si eden izmed tistih 80 %, ki pridejo na koncert, da se pofotkajo in težijo z mobiteli v zrak, plešejo samo na Satisfaction in da lahko rečejo v pisarni, da so bili na Stonesih.
Včasih je bilo na koncertih 80 % fanov, žurerjev in 20 % pametnjakovičev, pozerjev, žal se je zdaj ta številka obrnila.
Mancica
# 18.09.2017 ob 10:25
Od stonesov ni članka, ker je lažje iz Reutersa skopirati... praksa mmc žal...
Matjaz82
# 18.09.2017 ob 10:19
@kovalenkov
jeb... sam sebe. Ti verjetno rock koncerta še izza ograje nisi poslušal pa boš zdej klele smetil. Zate je Mick bog,alah in buda papak.
Matjaz82
# 18.09.2017 ob 11:58
Vidiš tukaj si se ujel. Keith igra že od nekdaj tako kot igra, nič posebnega, je pa eden najboljših idejnih kitaristov. In zakaj bi potem pričakoval neke bravure? takole kot je igral v soboto pa igra tudi že kar nekaj let. Če te to moti zakaj bi šel sploh na koncert?
Stonesi nikoli niso šli na karto perfekcionističnega banda, ravno nasprotno- zato tudi No filter tour. Ker jih boli k... za mnenja takih kot si ti. Zato jih imajo pa tudi radi.

3 pive sem spil na koncertu, nič posebnega. Če ti je bilo pa tako v redu, da si užival, kje je potem sploh problem?
Mancica
# 18.09.2017 ob 11:54
aaa, mogoče bi ti pa pasal ogled kakih 30 seconds to mars o katerih pišejo zgoraj. Popolno odigrani komadi, tečejo gor in dol, nasmejani, prijazni, fejst pobje....
aaa
# 18.09.2017 ob 13:18
@Matjaz82
Se mi zdi, da bova na koncu še skup prišla:) Razlika med nama je edino da je se tebi to zdi vredu, ker pač tako je in si tudi to pričakoval, jaz sem pa to zvezdniško nastopaštvo pokritiziral. Kljub temu, da sem ga pričakoval. Prepričan sem, da to kar počneta ni povezano z leti, ampak se jima enostavno ne ljubi igrat. In glede na to, da hodim na koncerte več ali manj na takšne starčke kot so stonsi, lahko rečem, da sem tak jebiveterski odnos do publike videl še samo pri Bobu Dylanu. Torej to ni nekaj vsakdanjega tudi pri rokerjih te starosti.
Debely
# 18.09.2017 ob 12:47
Tudi Def Leppard...
aaa
# 18.09.2017 ob 11:52
@Matjaz82
Kieth je oddelal par super solov? Kietha še v življenju nisem videl, da bi oddelal kak super solo. Niti v njegovih najboljši časih ne. Pa sem se jih v življenju že orng naposlušal. To v soboto pa je bilo z njegove in Ronove strani pod nivojem vsakega garažnega banda. Kaj si ti sploh bil na koncertu? Edino pošteno solažo je vžgal basist. Glede na to v kakšnem stanju so bili tam Slovenci in če si bil eden izmed njih te še razumem:)

In da sem šel iskat napake? Narobe. Prav užival sem v koncertu. Čeprav blaten do uh. Še zdaj sem ves hripav. Sploh Jagger z ustno harmoniko je bil fenomenalen. Ampak na koncu pa lahko kljub vsemu imam svoje mnenje, a ne?
kovalenkov
# 17.09.2017 ob 22:59
Jebeš Micka J. Starine, ki imajo preveč denarja, pa ga še malo služijo s tem, da prepevajo vedno iste "šlagerje". Za kao "rock fan-e".
aaa
# 18.09.2017 ob 11:07
@Matjaz82
Povsem napačno si me popredalčkal. Sem eden tistih, ki od takega banda pričakuje nek nivo glasbe in mi ni dovolj da vidim legende na odru, čeprav se dobesedno norčujejo iz publike. Leta, gor ali dol, ta dva se že 20 let tako arogantno obnašata. Očitno imata dovolj takšne klientele, kot si ti, ki doživljajo orgazme samo zato ker vidijo Stonse. Čeprav ne dajo nič od sebe. Ko si že omenjal njuna leta. Jagger ni nič mlajši in je še vedno top. S čisto drugim odnosom do publike.
aaa
# 18.09.2017 ob 09:53
Ej, kaj je s člankom o Stonskih v Zeltwegu!!!!

Stonsi naj grejo kar lepo u 3 krasne. Zadnjič, da sem šel. Oz si naj Mick nabavi nova kitarista, ker to, kaj tadva cirkusanta vzganjata na odru ni za nikamor.
Kazalo