Album Symphonica prinaša štirinajst skladb. Foto: EPA
Album Symphonica prinaša štirinajst skladb. Foto: EPA
George Michael
Album je nastajal med njegovo zadnjo turnejo med letoma 2011 in 2012. Foto: EPA
George Michael
Nov album je naznanil singel Praying For Time. Foto: EPA

"Ta del moje kariere temelji na glasu," pravi glasbenik. Njegov šesti studijski album Symphonica je nastajal med letoma 2011 in 2012, ko je bil na svoji zadnji turneji. Že samo dejstvo, da je lahko snemal med nastopanjem, je svojevrstni dosežek. Ko je bil v Avstriji je omedlel večer pred nastopom in zaradi tega pristal na bolniški postelji, kjer so mu zdravniki diagnosticirali pljučnico.

"Ja, to me je skoraj ubilo," priznava danes. "Na podzavestni ravni sem se zelo bal in verjetno se ne bom nikoli več počutil varnega. Ampak bil sem hvaležen, da sem prišel iz bolnišnice živ in da sem srečno prispel nazaj domov v London," je še dodal.

Nekaj je nedvomno - Michael je tudi pri snovanju novega albuma ostal perfekcionist. Pod vtisom, ki ga je nanj pustilo občinstvo na zadnji turneji, se je spustil v studio. "Prepričan sem, da so se prepustili skladbam - občasno je šlo tudi za džezovske standarde -, za katere niso bili pripravljeni, ampak so šli na to glasbeno potovanje z mano."

Pod album se je kot koproducent podpisal pokojni legendarni glasbeni producent Phil Ramone, ki je med drugim v svoji dolgoletni karieri sodeloval z ikonami, kot sta Frank Sinatra in Barbra Streisand. "Izjemna čast je, da sem zadnji izvajalec, ki bo lahko izdal svojo glasbo, pod katero se je podpisal Ramone," je dejal Michael.

Glasbenik na Otoku še vedno uživa ugled velike zvezde, temu priča tudi pisanje medijev o njem. Music Week je nedavno posvetil trideset strani njegovemu novemu albumu. "Nikoli nisem rekel svojim staršem, da želim postati popzvezdnik. Vedeli so, da sem obseden z glasbo. Ampak zabavna stvar je bila to, da si oče ni mislil, da znam peti," je dejal v šali Michael.

Presenečen nad dolgo kariero
Glasbenik, nagrajen s številnimi nagradami - med njimi ima na svojih policah tudi dva grammyja - gradi svojo kariero že več kot tri desetletja. "Da imaš tako dolgo in uspešno kariero so sanje vsakega izvajalca, ali ne? In ne vem, kako se je to zgodilo. Res ne vem. Mogoče zato, ker ljudje še vedno čutijo mojo energijo in željo, da jim dam svojo najboljšo glasbo. Kdo bi vedel," se je spraševal Michael.