Na šibeniški festival potujejo zasavski dolgoprogaši Icarus Down. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić
Na šibeniški festival potujejo zasavski dolgoprogaši Icarus Down. Foto: MMC RTV SLO/Miloš Ojdanić

Avstrijski Springfestival pa med dvanajsterico ni našel njim primernega glasbenega izvajalca. Tim Ertl, predstavnik avstrijskega festivala Springfestival, je v uradni izjavi pojasnil, da so bili z veseljem del STG-ja.

Več o dogajanju na drugi izdaji Slovenskega tedna glasbe si lahko preberete na tej povezavi.

Toda izmed dvanajsterice nastopajočih niso našli nikogar, ki bi ustrezal njihovim zahtevam: "Vedno je lepo spoznati ljudi iz industrije in izmenjati ideje. Dobro je tudi videti, da se vsi soočamo s podobnimi težavami. Z glasbenega stališča smo prejeli kar nekaj vizitk, albumov in ostalega promocijskega materiala. Pregled vsega nam je vzel kar nekaj časa. Poseben interes imamo s kolektivoma Milk Drinkers in Danca Macabra, dvema založbama/izvajalcema, ki bi se zelo dobro ujeli z našim programom. Brez STG-ja ne bi spoznali teh izvajalcev ali oni ne bi prišli do nas."

STG, ki je letos potekal od 5. do 8. februarja, je tako nastop na tujih odrih omogočil petim izbranim skupinam. Spomnimo: na madžarski Sziget potujejo Barely Modern in BRO, na makedonski Taksirat so povabili skupino NAPRAVI MI DETE, srbski Exit in avstrijski Waves Vienna pa sta izbrala Kill Kenny.

V okviru STG-ja je slovenska skupina Furry Walls dobila priložnost, da je posnela eno skladbo s priznanim britanskim producentom Gregom Haverjem. Skladbo bodo predstavili v prihajajočih dneh. Kako je nastajala, si lahko ogledate na tej povezavi. Končnemu izdelku pa lahko prisluhnete spodaj.