Izkušnja 'izštekanega
Izkušnja 'izštekanega" nastopanja je bila Florence v užitek, saj se je lahko osredotočila zgolj in le na pesmi in čustva, je po snemanju oddaje povedala rdečelaska. Foto: EPA

Florence Welch, rdečelasa pevka s prepoznavnim močnim glasom, in njena "mašina" so koncert serije Unplugged posneli v najstarejši newyorški sinagogi decembra lani. Zdaj bo prav njihov koncert prvi iz nove serije osmih "izštekanih", ki jih bodo predvajali na MTV-jevih programih.

MTV je svojo z emmyjem nagrajeno oddajo Unplugged prvič predstavil leta 1989 in v hipu je postala uspešnica, saj je pevce in zasedbe, sicer povezane s tehnološko okrepljeno glasbo, prikazala v akustični podobi, brez olepšav in "potuhe". Med drugim so se v "izštekani" verziji predstavli Mariah Carey, Eric Clapton, Nirvana, Pearl Jam in celo raper Jay-Z. Utrinke z njihovih nastopov si oglejte v priloženih videoposnetkih.

Kaj pričakovati od "izštekane" Florence, lahko sklepate tudi iz njenega nastopa na berlinski strehi.
Florence + the Machine je na odru spremljal zbor The Voices of Rivers, skupaj so med drugim izvedli uspešnice, kot so Drumming Song s prvenca Lungs, pa tudi singel Never Let Me Go s še dokaj sveže plošče Ceremonials. Za priredbo komada Jackson, katerega najbolj prepoznavna izvedba pripada Johnnyju Cashu in June Carter, je Florence pritegnil Josh Homme (Queens of the Stone Age).

Welcheva je bila očarana nad prizoriščem, okrašenim z dvanajstimi svečami. Kot je povedala za Reuters, si je po vsaki pesmi vzela kratek primor in se čudila, kako lepo je. Kot so povedali predstavniki MTV-ja, izvajalce za Unplugged zelo skrbno izbirajo. Zgolj veliko ime ni dovolj, da bi imel zagotovljen nastop v tej oddaji.