Glasba
(1)
Poti Jacuzzyja in skupine Los Ventilos so se sicer razšle, a s svojo glasbo vseeno žanjejo uspehe - tudi na MMC-jevem natečaju. Foto: MMC RTV SLO
       Ne obupati, če ni takoj ljudskih mas, ker pač to ni vse, kar je mogoče doseči v glasbi.       
 Nasvet Jacuzzyja tistim, ki se v svet glasbe šele podajajo.

Dodaj v

Jacuzzyjeve želje: Album, studio, povišica

Predstavljamo vam najboljše z MMC-jevega natečaja
7. maj 2009 ob 14:40
Ljubljana - MMC RTV SLO

Skladba Alarm, plod sodelovanja ljubljanskega glasbenika Jacuzzyja in skupine Los Ventilos, je verjetno zadnji skupni projekt, nam je zaupal Jacuzzy.

Jacuzzy in Los Ventilos so namreč sodelovali že pred časom, ko je nastajal album ISO4586, nato pa je ljubljanski glasbenik s pravim imenom Jakob Krall začel samostojno pot.

Kot nam je zaupal v kratkem intervjuju, je bila pesem Alarm, ki je na MMC-jevem glasbenem festivalu zasedla 4. mesto, "edina skladba, ki je Ventilosi niso predrugačili in uvrstili na svoj drugi album, meni pa je bil to eden izmed boljših komadov, tako da smo se zmenil, da naredimo še to" - torej, da sodelujejo na natečaju.

Jacuzzy sodeluje s Tribute 2 Love
Jacuzzy, ki poleg redne službe piše pesmi, poje, producira, snema in igra alt saksofon, trenutno v Railroad studios končuje nov album raperja Spinza iz Kalifornije in skupine Sausages. "In seveda počasi dokončujerm material za svoj lasten prvenec." Obenem pomaga na koncertih kot tonski tehnik in kot producent sodeluje s različnimi glasbeniki, med drugim tudi z zmagovalko našega glasbenega natečaja, skupino Tribute 2 Love, za katero je produciral dve pesmi.

Na vprašanje, kaj je po njegovem mnenju omenjeni skupini prineslo zmago, Jacuzzy odgovarja: "Dobra skupina in dobra pesem, še posebej v teh recesijskih časih, ko lahko verjameš le v ljubezen."

Množice oboževalcev niso vse
In kako se glasbenik na slovenski sceni lahko prebije v ospredje? Po Jacuzzyjevem mnenju je skrivnost v večni aktivnosti, novih pesmih. Pa še nasvet: "Ne obupati, če ni takoj ljudskih mas, ker pač to ni vse, kar je mogoče doseči v glasbi."

Svojo glasbo Ljubljančan označuje za mešanico hip hopa in rocka, "v kateri se lahko marsikdo najde". In kakšne so glasbenikove želje oz. načrti za prihodnost? "Izdaja solo albuma, dokončanje studia, zment se s šefom za povišico (smeh)."

T. K.

Spodaj lahko poslušate pesem Alarm, plod sodelovanja med Jacuzzyjem in skupino Los Ventilos.

Prijavi napako
Komentarji
luckyman
# 07.05.2009 ob 15:05
Jacuzzy je dbest!
Nove note
link
Imset: Med slovenskimi glasbeniki ne čutimo rivalstva
19
14. november 2018 ob 09:38 Zasedba Imset, ki je pred kratkim izdala glasbeni prvenec z naslovom Persona, pravi, da z njimi na slovensko glasbeno sceno, ki je že potrebna prevetritve, prihaja nova, bolj mladostna energija.
Več novic ...
Kazalo