Zadnji album s člani skupine Megadeth je posnel leta 1997 (Nick Menza stoji). Foto: AP
Zadnji album s člani skupine Megadeth je posnel leta 1997 (Nick Menza stoji). Foto: AP

Menza, ki se je nad bobnanjem navdušil že kot otrok, je med sobotnim koncertom v Los Angelesu doživel srčni napad. 51-letnika so takoj prepeljali v bolnišnico, kjer pa mu niso mogli več pomagati.

Menza se je legendarni zasedbi pridružil leta 1989 ter z njo sodeloval pri albumih Rust in Peace, Countdown to Extinction, Youthanasia in Cryptic Writings, ki je med vsemi albumi doživel največji uspeh. Na ameriških lestvicah se je prebil na drugo, na britanskih pa na peto mesto. Skupino je zapustil leta 1998, ko so mu na kolenu odkrili tumor, na kratko pa se je skupini znova pridružil leta 2004, še poroča BBC.

Nenadna smrt pretresla mnoge
Bobnarjev prijatelj J Marshall Craig je povedal, da je nenadna smrt njegove prijatelje in družino močno pretresla: "Dan po koncertu bi me moral obiskati, saj sva načrtovala, da bova dokončala strip, ki bo spremljal njegovo biografijo MenzaLife. Tako strip kot knjiga bi morala iziti prihodnji mesec."

Sožalje je družini in prijateljem izrekel tudi nekdanji kitarist skupine Megadeth Marty Friedman, ki je s pomočjo Menze posnel albume Scenes, Introduction in True Obsessions. "Vsi vemo, da Nick Menza ni bil le odličen in unikaten bobnar, ampak tudi zaupanja vreden prijatelj, zabaven član skupine in ljubeč oče. Sem izredno žalosten, njegove smrti nisem pričakoval. Brat, počivaj v miru," je Friedman zapisal na Facebooku.