Madonna pravi, da se na tokratni turneji ne zabava toliko, kot bi se sicer, če ne bi bilo sodne drame v Londonu. Foto: EPA
Madonna pravi, da se na tokratni turneji ne zabava toliko, kot bi se sicer, če ne bi bilo sodne drame v Londonu. Foto: EPA
Madonna v kletki na koncertu v Pekingu. Foto: Reuters
Madonna pri 57 letih ne kaže znakov, da bi spremenila svoj provokativni slog. Foto: Reuters

Zdaj avstralski pravni strokovnjaki pravijo, da bi prav zaradi tega lahko imela Madonna resne pravne posledice, če bi se 17-letna Josephine Georgiou odločila, da proti zvezdnici vložil tožbo zaradi spolnega napada. Georgioujeva, ki je zaradi posnetka incidenta naglo zaslovela na družabnih omrežjih, sicer pravi, da Madonne ne namerava tožiti.

Leva dojka najstnice je bila sicer razkrita le za kako sekundo, a dovolj, da se je o dogodku med Madonninim četrtkovim koncertom v Brisbanu govorilo še dolgo po njem. Vse skupaj se je začelo, ko se je Josephine, nadobudni fotomodel, pridružila pevki na odru Brisbane Entertainment Centra.

"Ona je tiste vrste dekle, ki si jo želiš tleskniti po zadnjici," je dejala pevka občudujoče. "In jo povleči," je še dodala in ji pri tem povlekla njen zgornji del brez naramnic, pri čemer je ob navdušenju množice dekletu razkrila dojko. "Žal mi je, spolno nadlegovanje. Ampak lahko mi vrneš. Pa vso srečo," je dejala dekletu in pokazala na svoj precej bolj zavarovan životec.

Kot poroča Guardian, nekateri avstralski odvetniki zdaj ugibajo, da bi tako potezo brez privoljenja prizadete osebe lahko imeli za spolni napad. Na Madonnino srečo je bila Josephine sicer zelo jasna, da nima nobenega namena prijaviti incident policiji. "Resno, zakaj bi tožila Madonno za najboljši trenutek v svojem življenju?" je povedala za brisbanski časnik Courier Mail. "To je bila najboljša noč."

Najstniška oboževalka je še razkrila, da je zgornji del, ki ga je nosila, pripada njeni mami in da ji je bil malce prevelik, zato si ga je popravljala, ko je Madonna nagovarjala zbrano množico. "Ves čas, ko sem bila na odru, me je označevala za manekenko Victoria’s Secret, kar je bilo res laskavo. Samo jaz odločam o tem, ali sem ponižana ali ne. Zakaj bi ljudje sklepali, da me lastna dojka, bradavička ali telo ponižuje?" je še dodala.

Turneja v znamenju sodne bitke
Incident v Brisbanu je zadnji, ki je zaznamoval krajšo avstralsko turnejo. Na prvi koncert v Melbournu, kar je bil sploh prvi Madonnin nastop v Avstraliji v 23 letih, je pevka, znana po zamujanju, na oder stopila (oziroma se pripeljala na triciklu, oblečena v klovna) kar štiri ure prepozno, ob 1. uri. S prvim od dveh koncertov v Brsibanu je zamujala tri ure, se je pa odkupila z drugim, ki se je začel le 23 minut pozneje.

Ameriška zvezdnica tudi ne skriva, da jo je močno prizadela skrbniška bitka za 15-letnega sina Rocca, ki jo bije z nekdanjim soprogom Guyem Ritchiejem. Med koncertom v Melbournu so mnogi ugibali, da je nastopala močno okajena in pod vplivom substanc, saj je nepovezano blebetala, prosila za alkohol in na neki točki padla s tricikla. Eno od pesmi je odpela z orjaško projecirano fotografijo Rocca v ozadju, ob koncu katere se je zlomila.

"Vsi vedo za mojo sago z Roccom. To ni zabavna zgodba ne za pripovedovanje ne za razmišljanje. Verjetno bi se na tej turneji bolj zabavala, če ne bi moj sin tako nenadno izginil," je razlagala zbranim. "To pesem posvečam njemu." 15-letnik se je odločil, da noče več živeti z muhasto zvezdnico, in se je raje preselil k očetu in njegovi novi ženi v London, čemur Madonna ostro oporeka. Sodnik naj bi o primeru razsodil še ta teden.