Glasba
(9)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.3 od 12 glasov Ocenite to novico!
Miley Cyrus
Miley Cyrus se je poslovila od svojega uporniškega obdobja, kar se bo pokazalo tudi pri prihajajočem albumu. Foto: Reuters

Dodaj v

Miley Cyrus se pripravlja na izdajo novega albuma

Album Younger Now naj bi izšel konec septembra
13. avgust 2017 ob 10:36
Los Angeles - MMC RTV SLO

Pevka Miley Cyrus se po besedah svojega očeta Billyja Raya Cyrusa na novem albumu, ki bo izšel 29. septembra, vrača k svojim koreninam.

24-letna pevka, ki je pred kratkim oznanila, da se je poslovila od svojega uporništva, bo septembra izdala svoj novi album. Mirnejše obdobje, ki ga ne zaznamujeta več alkohol in marihuana, pa se bo zrcalilo tudi v albumu. Čeprav o albumu, ki ga je naslovila Younger Now, ni znano veliko, pa se bo, kot kaže po prvem izdanem singlu Malibu, precej razlikoval od pevkinih albumov Bangerz in Miley Cyrus & Her Dead Petz. Na novi plošči namreč napoveduje več akustičnih skladb in melodij, med njimi pa naj bi bila tudi pesem, posvečena Hillary Clinton, ki jo je Miley na lanskih predsedniških volitvah v ZDA podpirala.

Kot je razkrila, je večino besedil in melodij za prihajajoči album napisala sama, saj se je odpovedala sodelovanju z glasbeniki, pisci besedil in producenti, ki so ji pomagali pri preteklih albumih.

Prihajajoči album naj bi imel countryjski prizvok, saj se Miley po besedah svojega očeta Billyja Raya Cyrusa vrača h koreninam. "Na albumu bo popolnoma iskrena," je dodal Billy Ray.

Singel Malibu se je na Billboardovi lestvici najbolj vročih sto hitov sicer že zavihtel na deseto mesto, drugi singel z albuma Inspired pa je prav tako naletel na topel sprejem, še poroča Rolling Stone.

Sa. J.
Prijavi napako
Komentarji
davide
# 13.08.2017 ob 11:58
Odličen glas, prazna glava
pazi_mina
# 13.08.2017 ob 10:46
Dobra odlocitev...skoda izjemnega vokala za neumnosti
Zlobni genij
# 13.08.2017 ob 12:18
Ne poslusam ravno taksne glasbe, ampak verjamem da je Miley nedolzna priblizno toliko kot sta nedolzni Britney in Rihanna, ko pojeta v podobnih cunjah. ;)
Knez_Kocelj
# 13.08.2017 ob 15:49
@davide

Na divjem zahodu je veliko praznih glav, ki živijo samo še za MTV popularno kulturo in Hollywood. Filmska in glasbena estrada ima v postmodernem svetu agitacijsko in propagandno vlogo v politiki (tako kot jo je nekoč imela cerkev). Tako lahko tudi podpovprečni, neumni, izrojeni, vsebinsko prazni in neinteligentni estradniki nagovarjajo svoje zveste ovčice.

To pa je posledica tega, ker so ameriško kulturo prevzele velike medijske korporacije (20'th Century Fox, Universal Studios, Disney, MTV, YouTube, Amazon...) ter spremenile film, glasbo in literaturo v zabavno industrijo. Nekaj podobnega kot sta Mc'Donalds in Burger King spremenila hrano v fast food industrijo.

Ljudem se prodaja tisto, kar ni kompleksno in naporno za njihovo razumevanje. Tisto, kar je instantno pripravljeno, sladko, dobro, slastno. Tisto kar vsebuje veliko sladkorja, maščob in ogljkovih hidratov.

Ljudem se ne prodaja več knjig na Amazonu o ekonomiji, politiki, znanosti in filozofskih razpravah avtorjev kot so Noam Chomsky, John Stuart Mill, Karl Marx, John Maynar Keynes, Joseph Stiglitz...zato ker ti avtorji niso kul in niso v modi. Ljudjem se ne prodaja dokumentarnih filmov na Netflixu o vojni, lakoti, industrijskih nesrečah, ekonomski neenakosti, podnebnih spremembah in politiki, ker so dolgočasni in v njih ni Hollywoodske akcije, super herojev, streljanja, špricanja krvi, in ljubezenskih prizorov. Enako je pri glasbi. Nihče več ne kupi CD-ja v glasbeni trgovini od Mozarta, Bacha, Vivaldija, Handla ali Schopena. Ker nihče več ne razume te glasbe (ker se baje ob tej glasbi ne da plesati, zabavati, sproščati in o njej malce kompleksneje razmišljati).
slovenecnadunaju
# 14.08.2017 ob 15:05
upadate 2017: Katy Cyrus, Miley Perry
Javorovina
# 13.08.2017 ob 12:58
Prejšnji link ne dela:( Paul Simon original
Javorovina
# 13.08.2017 ob 12:47
Glede primerjave s kakšnimi drugimi popularnimi izvajalkami-opazila sem že primerjave "prejšnje" Miley Cyrus z "zdajšnjo" Katy Perry, ampak ... ne vem ... slednja kar se mene tiče ni imela ene zanimive zadeve v celotni karieri, v osnovni šoli mi je bil všeč Hot'n Cold po radiu (mogoče je bilo v neki reklami?), če pa sem kdaj kasneje kliknila kaj na youtubu, sem ponesreči ...brezveze, neoriginalno. MC je imela razvito nekakšno svojo posebno "estetiko"/ikonografijo/rdečo nit, mogoče komu "vulgarno", ampak ni bilo "kar nekaj". Lady Gaga pa je itak vsakič drugačna (vem, da ima na enem albumu roza "country" klobuk? :D mogoče jo MC zato "kopira"? :D), odličen vokal(ob klavirju), pesmi/melodije (razen Hollywood-Stefani Germanotta) žal ne (kot performerka ob klavirju je fantastična (bilokaj izvaja), ampak pri končnih izdelkih/singlih/melodijah/produkciji nič od tega niti do izraza ne pride).
Javorovina
# 13.08.2017 ob 12:26
"Hannah Montana" ni bilo nekaj, kar bi me količkaj zanimalo (njena služba v bistvu), prehodno "rock"-ish obdobje isto. "Bangerz" obdobje je bilo ključno. Po eni strani mi največji hiti v času nastanka niso potegnili (We Can't Stop), po drugi strani pa sem (tudi prek ene die-hard fanice) spoznala par zanimivih komadov (FU, 4x4). (ta ista oseba pa Arctic Monkeys prek Miley Cyrus:D) Wrecking Ball se mi danes zdi čudovit...na začetku sem se kvečjemu čudila, da je to tako popularno (v dobrem in slabem smislu). Kakorkoli, Dead Petz album je preprosto fantastičen, pa tudi stvar je postala zabavna (lagala bi, če bi rekla, da me množično hejtanje ni provociralo v nasprotno) ... besedila, so pač, kakršna so, seksualna (ali pa o mrtvih živalcah (nepričakovano..)) ... ampak zvočno fantastična ... Lighter, Bang Me Box, Evil is but a shaddow, 1 Sun, Milky Milky Milky, BB Talk itd. .. po eni strani škoda, da je toliko dobrih melodij/beatov pokurila za neresne komade (ki pa tudi imajo svoj čar oz. priložnost), po drugi strani pa ji navdiha očitno ne manjka. Dead Petz dejansko traja več kot uro in pol (+youtube Dooo It verzija), v tem času lahko pospraviš celo bajto!! Pri Malibu-ju je dobra live izvedba (ko doda nekaj močnejših vokalov), glede albuma pa še ne vem-upam, da ne bo korak nazaj v smislu dolgočasnosti. Gotovo pa ima kaj za povedati. Pre(mlade) glasbenike (razen Jakea Bugga) nekako težko sploh resno jemljem...njena sestra naprimer, preprosto ne izpade iskreno/izvirno z vsemi ljudmi, ki pišejo zanjo, in z "Disney" bandom. Saj mi je jasno, da je to neke vrste obrt v družini (in da človeka to ne diskvalificira) in pač reklamirajo en drugega, hkrati pa je creepy. Skratka če bo novi MC album resnično avtorski-super. Nadalje Mileyino politično "udejstvovanje" spet ni zame (groza...), všeč pa mi je aktivizem na področju LGBT. Šele rped kratkim sem poslušala celoten Backyard Session 2015 - tukaj so zbrane vse priredbe (klik), še boljše pa je, če poiščete posamezne pesmi (50 ways to leave your lover, True Trans Soul, Androgynous). Pa še I'll Take Care Of You (Live at Sunrise)
fudelaster
# 13.08.2017 ob 11:41
Copying Lady Gaga maybe?
Nove note
link
Futurski: Za našo glasbo ni računalnika. Z roko spreminjamo vsak filter posebej.
11
22. marec 2018 ob 06:25 "Trip", ki ga doživiš med vožnjo po prazni avtocesti sredi noči, za nekatere. Nežno, zasanjano risanje glasbenih pokrajin, za druge. To so Futurski - sveži val domačega synthpopa.
Več novic ...
Kazalo