Legendarni angleški trio Motörhead z nesmrtnim železnim
Legendarni angleški trio Motörhead z nesmrtnim železnim "kanclerjem" Lemmyjem Kilmistrom na čelu, ki si je za svoje zasluge, kot eden izmed utemeljiteljev rockerske kulture, že davno zaslužil popolno spomeniško varstvo, je leta 2012 napolnil dvorano Tivoli. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Na festivalu v Gradcu bi morala britanska skupina nastopiti prejšnji konec tedna, prireditelji milanskega koncerta pa so že obvestili vse oboževalce skupine, da te ne bo v Italijo zaradi zdravstvenih težav Lemmyja.

"Z velikim obžalovanjem vas obveščamo, da so Motörhead po preklicu koncerta v Avstriji prisiljeni odpovedati tudi koncert v Milanu, ki bi moral biti 25. junija. Razlog za odpovedi je hud hematom, zato je nemogoče, da bi Lemmy stopil na oder," so zapisali milanski organizatorji koncerta.

Pevec ima že nekaj časa težave s srcem, pred kratkim so mu vgradili defibrilator, a je bilo videti, da po operaciji uspešno okreva, saj je skupina sporočila tudi, da pospešeno delajo na novem albumu. Čeprav je bilo sprva videti, da Lemmyjeve zdravstvene težave ne bodo vplivale na njihove nastope, so morali na koncu le odpovedati zadnja nastopa.

Lemmyja je na posteljo prikoval akutni hematom, ki povzroča krvne strdke in ki je lahko kjer koli v telesu.

Skupina je bila zadnje čase, kot rečeno, poleg koncertiranja zaposlena z ustvarjanjem novega, že 21. studijskega albuma, imenovanega Aftershock. Ta naj bi izšel septembra, vseboval pa naj bi 13 skladb, kot so: Dust and Glass, Knife, Going to Mexico, Lost Woman Blues, Death Machine in Heartbreaker. Zadnji album, The Wörld Is Yours, je skupina izdala leta 2010.