Overflow so na glasbenem prizorišču prisotni že od leta 1990. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Overflow so na glasbenem prizorišču prisotni že od leta 1990. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Overflow
Skupino sestavljajo Nikica Jovanovic - Nike (kitara), Dalibor Martinčević - Dado (bobni), Zoran Pibercnik - Zoki (bas kitara) in Goran Živković - Žika (vokal). Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Ime Overflow je sicer dobro znano slovenskemu občinstvu. Letošnje leto so v Amsterdamu posneli svoj šesti studijski album Hit me, ki je takoj ob izdaji naletel na pozitivne odzive s strani glasbene stroke. "Ustvarjati in snemati glasbo je neizmerno zabavno. Vsak od nas ima v sebi otroka, ki živi za to. Toda koncerti so razlog, zakaj vztrajamo. Ta kontakt z ljudmi ... Ko vidiš, da imajo ljudje radi to, kar delaš, je to en občutek, ki ga na moreš opisati," je za MMC dejal pevec skupine Goran Živković - Žika.

Fantje so se spoznali v otroštvu, ko so vadili v orkestru etnoglasbe, kmalu pa so ustanovili najstniški d.i.y. bend, ki je pozneje prerasel v enega izmed najprepoznavnejših bendov v Jugovzhodnem delu Evrope. "Naši nastopi so v povprečju zdaj dolgi uro in pol. To je glasba, v kateri se sprosti toliko energije, da so nastopi, ki so dolgi okoli ene ure, povsem dovolj dolgi," je priznal pevec.

Toda Overflow so po izdaji svojega zadnjega, že šestega albuma svoj repertoar še malo podaljšali. "S ponosom lahko rečem, da smo naredili dober album in naši novejši koncerti temeljijo le na novem materialu, kar je neobičajno za skupine, ki imajo toliko kilometrine za seboj, kot jo imamo mi," je dodal pevec.

Overflow se lahko pohvalijo z več kot 1.000 koncerti po celotni Evropi in tudi ZDA ter Kanadi, kjer so nastopali na odmevnih festivalih in v velikih klubih. "Odnos do skupin je drugačen kot v Evropi. V ZDA skupine igrajo malo krajše. Oprema ni tako dobra, kot je v Evropi, kar je zanimiv paradoks. Toda ko mi pridemo na oder, ni pomembno, ali smo v Zagrebu ali New Yorku. Trudimo se, da je ljudem dobro," je razmišljal pevec in dodal: "Velik čar je igrati pred ljudmi, ki te še nikoli niso videli, ker jih moraš zanimirati."