V nedeljo bo v Kinu Šiška odzvanjala romska glasba. Foto: false
V nedeljo bo v Kinu Šiška odzvanjala romska glasba. Foto: false

S koncertom se bodo spomnili osme obletnice delovanja radijske oddaje Naše poti, ki jo je mogoče slišati na 1. programu Radia Slovenija in predstavlja prvo nacionalno stičišče vseh Romov, ki živijo v Sloveniji. Prek oddaje poslušalci spoznavajo romsko kulturno, politično in družbeno delovanje, stališča do aktualnega dogajanja, predstavljajo uspešne posameznike in se odpravijo po Evropi in svetu ter tako povezujejo ljudi in dogodke, ki imajo romske korenine. Urednica in sovoditeljica oddaje je Enisa Brizani.

Pester repertoar glasbe
V nedeljo bo tako v Kinu Šiška potekala glasbena poslastica z romskim glasbenim priokusom. Zasedbo Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra sestavljajo glasbeniki iz Španije, Francije, Italije, Srbije in Grčije, ki izvajajo pester repertoar standardov manouche džeza, vzhodnoevropskega židovskega klezmerja, romske glasbe z Balkana in iz Vzhodne Evrope ter z latinskoameriškimi glasbenimi začimbami prepojene skladbe iz Katalonije, kjer ima domicil. Na začetku letošnjega leta so se njeni člani lotili privlačnega projekta z nazivom "Balkan Reunion". Medse so kot goste povabili ugledne glasbenike z Balkana, med njimi tudi junaka makedonskega romskega saksofona in klarineta Ferusa Mustafova in prvega ambasadorja etnoglasbe s prekmurskim pečatom Vlada Kreslina. Skupaj z njimi so nastopili na velikem koncertu v domači Barceloni.


Nagradna igra je končana. Nagrajenec je Metod Sečnik. Čestitamo!


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-nagrade@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najpozneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo posredovane podatke upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v povezavi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.