Young je znan po kritiki gensko spremenjene hrane, česar se je dotaknil tudi na svojem albumu The Monsanto Years. Foto: EPA
Young je znan po kritiki gensko spremenjene hrane, česar se je dotaknil tudi na svojem albumu The Monsanto Years. Foto: EPA

Glasbeniki bodo s koncertom, ki bo 19. septembra na jezeru Michigan v Chicagu, opozarjali na moč velikih kmetijskih podjetij in naraščanje ponudbe gensko spremenjene hrane.

Letošnji koncert bodo med drugim zaznamovali Dave Matthews, Kacey Musgraves in skupina Imagine Dragons. Posebnost festivala pa bo tudi letos prodajanje ekološko pridelane hrane, ki so jo pridelali na družinskih kmetijah. Prav družinske kmetije so tiste, ki jih festival podpira in v svet pošilja sporočilo o potrebi po zmanjšanju moči velikih kmetijskih podjetij.

"Industrijsko kmetovanje ne služi družinskim kmetijam, našim gospodarstvom in javnemu dobremu," so opozorili na festivalski spletni strani. Pri Farm Aidu se med drugim zavzemajo tudi za transparentno označevanje gensko spremenjene hrane.

Zgodovina Farm Aida sega v leto 1985, na prvi izdaji pa so med drugim nastopili Bob Dylan, Johnny Cash, B.B. King in Lou Reed. V 30 letih so s koncerti Farm Aid zbrali 48 milijonov ameriških dolarjev za podporo družinskim kmetijam.