Nelly je izginila z naslovnic glasbenih revij, a je kljub temu še koncertno dejavna. Foto: EPA
Nelly je izginila z naslovnic glasbenih revij, a je kljub temu še koncertno dejavna. Foto: EPA

34-letna Nelly je po svetu postala znana z albumom Whoa, Nelly!, izdanim leta 2000, na katerem sta bili tudi z grammyjem nagrajena, že omenjena pesem I'm like a bird, in Turn off the light. Že leto pozneje je predstavila nov izdelek, album Folklore, s katerega so znane pesmi Powerless (Say what you want), Try in Força.

Na glasbeno prizorišče se je vrnila leta 2006 z albumom Loose, s katerega prihajajo štiri uspešnice - Promiscuous, Maneater, Say it right in All good things (Come to an end). Po triletnem odmoru se je odločila izdati prvi album, na katerem vse pesmi poje v španskem jeziku. Za ta album z naslovom Mi plan je prejela tudi latinskega grammyja za najboljši ženski popalbum, letos pa je na police prišel še njen četrti album v angleškem jeziku, The Spirit Indestructible.

Do zdaj je prodala že več kot deset milijonov albumov po vsem svetu.

Poznana je po svojem eksperimentiranju z različnimi glasbili, zvoki, žanri, jeziki in pevskimi stili. Na to raznolikost je vplivalo predvsem njeno zanimanje za raznoliko glasbo in najrazličnejše kulture.

Temnolasa in zelenooka Nelly je že nekaj časa na turneji The Spirit Indestructible, v okviru katere se bo ustavila tudi pri nas. Pred tem bo "krožila" po nemških in avstrijskih mestih.

I'm like a bird

Turn off the light

Powerless (Say What You Want)

Forca

Maneater

Say It Right

All Good Things (Come To An End)