Bob je iz rok Baracka Obame prejel predsedniško medaljo svobode. Foto: EPA
Bob je iz rok Baracka Obame prejel predsedniško medaljo svobode. Foto: EPA

Na albumu Tempest bo deset avtorskih skladb, neuradno pa naj bi bile naslednje: Duquesne Whistle, Soon After Midnight ,Narrow Way, Long and Wasted Years, Pay In Blood, Scarlet Town, Early Roman Kings, Tin Angel, Tempest, Roll On John. 71-letni Dylan se je na novem albumu podpisal tudi kot producent pod psevdonimom Jack Frost.

Z izidom novega albuma (zadnjega je glasbenik izdal leta 2009) bo Bob imel dodaten razlog za slavje, saj letos mineva 50 let, odkar je objavil svoj prvi album z naslovom Bob Dylan, ki pa se sprva ni dobro prodajal.

Že Dylanov naslednji album The Freewheelin, izdan leta 1963, pa je doživel veliko večji uspeh. V Minnesoti rojeni glasbenik, ki je svoj odrski vzdevek povzel po pesniku Dylanu Thomasu, pa pri svojem glasbenem ustvarjanju veliko pozornosti posveča tako glasbi kot besedilom, ki jih zaznamuje predvsem mirovništvo, zato je mnogo njegovih pesmi postalo zaščitni znak različnih mirovnih gibanj.

Bob Dylan je pred kratkim prejel predsedniško medaljo svobode, ki velja za najvišjo civilno priznanje v ZDA, ob podelitvi medalj pa je Barack Obama za Dylana dejal, da ni večjega velikana v zgodovini ameriške glasbe, ki mu morajo biti hvaležni vsi: od Brucea Springsteena do skupine U2.