Polona meni: 'Vedno smo lahko boljši, to je ta žur v življenju. Foto: MMC RTV SLO
Polona meni: 'Vedno smo lahko boljši, to je ta žur v življenju. Foto: MMC RTV SLO
Polona Kasal
Na albumu Na cesti je priredila skladbe samosvojega kantavtorja Tomaža Pengova iz albuma Odpotovanja. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

Album Na cesti bo izšel v omejeni nakladi in na vinilni plošči, saj je Polona prepričana, da "vinilka" glasbo nosi dostojneje in trajneje, poleg tega pa je tudi posnetek toplejši.

Pred izidom smo Polono gostili v MMC-jevi spletni klepetalnici, v kateri je dejala, da je na albumu "iskala zvoke, ki bi me zdramili, in zanimiv način, kako priredb ne narediti preveč očitnih". Ker albuma ne bo na CD-ju, pričakuje manjše število prodanih izvodov, z omejeno naklado pa želi svojemu izdelku povišati zbirateljsko vrednost. Ponudila bo 50 belih vinilov in 200 klasičnih črnih.

Celoten klepet lahko preberete TUKAJ.

Polona, ki je svoje zasebno življenje - že nekaj časa je v zvezi z veslačem Luko Špikom - na kratko opisala kot "status quo", je dejala, da ji je bilo ob nastajanju albuma največje zadovoljstvo "premikanje mej". Album jo je tudi naučil, da je mirnejša v trenutkih, ob katerih je bila prej manj tolerantna. "Vem, kaj je zares napor in kako se ga lahko premaga," je zapisala.

H Guštiju se ne bo več vrnila
Zgodba z Miho Guštinom - Guštijem, ki jo je pripeljala med najvidnejše slovenske izvajalke, je nepreklicno končana: "Ta zgodba je bila 'fajn', vendar je bil zame čas, da se premaknem drugam," je odgovorila na vaša vprašanja na to temo.

Za preživetje
Dotaknila se je tudi trenutnih težavnih razmer v Sloveniji. Dejala je sicer, da aktualnih družbeno-političnih dogodkov ne spremlja, da pa jih občuti na lastni koži. "Situacija za glasbenika in umetnika je žalostna, a ustvarjanje navdihuje, če že finančno ne nagrajuje," je dejala Polona, ki je "zaposlena z neprofitno dejavnostjo delanja glasbe in vsega, kar spada zraven, poleg tega pa skuša katero izmed teh stvari iztržiti za preživetje".

Nedavno je na tednu mode v Ljubljani prejela tudi nagrado za najboljši modni stil, a z videzom se ne obremenjuje: "Za svoj videz na odru sem vedno skrbela sama. 'T-shirt' je lahko enako 'kul' kot fajn oblekica," je prepričana Polona, ki po mnenju mnogih sodi med najlepše slovenske pevke. Kaj pa meni, da manjka njenim kolegicam? "Hmm ... Nekaj več kreativnosti in iskrenosti?" se je vprašala, saj tudi sama pri glasbenem ustvarjanju prisega na iskrenost in emocijo.