Ena izmed začetnic ameriškega metalcora, skupina As I Lay Dying, se je znašla v precej negotovem položaju. Pevcu skupine Timu Lambesisu grozi do devet let zapora. Foto: Reuters
Ena izmed začetnic ameriškega metalcora, skupina As I Lay Dying, se je znašla v precej negotovem položaju. Pevcu skupine Timu Lambesisu grozi do devet let zapora. Foto: Reuters
Kaj se bo zgodilo s skupino, še ni znano. Foto: As I Lay Dying

Pevca so aretirali maja lani, obtožili pa so ga, da je najel moškega, da ubije njegovo ženo. Tim je po vsem mestu iskal plačanega morilca, več ljudi je vprašal, ali poznajo kakšnega, govorice pa so dospele tudi do mož postave.

"Informacija je do nas prišla prejšnji teden. Hitro smo se odzvali in tako preprečili veliko tragedijo," je lani dejala predstavnica policije v San Diegu, ki ni mogla razkriti več podrobnosti o tem, kako so prišli do Timovega "peklenskega načrta". Policija je po prejetih informacijah poslala "plačanega morilca" Lambesisu na pladnju. Pevec pa je zagrizel v vabo - na dogovorjenem mestu so ga, namesto da bi sklenili posel, vklenili in poslali v zapor.

Pevec je sprva na sodišču trdil, da ni kriv, po plačilu varščine dva milijona dolarjev pa se je lahko branil s prostosti.

Dokazi so bili trdni, na sodišču je med drugim pričal tudi Lambesisov osebni trener, ki je dejal, da je Tim tudi njega vprašal, ali pozna nekoga, ki bi za plačilo bil pripravljen ubiti njegovo ženo. Pevcu po vseh dokazih ni preostalo nič drugega, kot da na sodišču v torek prizna krivdo. Njegov odvetnik je na sodišču dodal, da je bil Lambesis v času, ko je najel plačanega morilca, pod vplivom steroidov in da ni bil sposoben razsodno razmišljati.

Pevec naj bi svoji odtujeni ženi, ki je septembra predlani predala ločitvene papirje, napisal pismo, v katerem ji je povedal, da je ne ljubi več, dodal pa je, da je izgubil tudi vero v Boga. Na sojenju so razkrili, da je Meggan v ločitvenih papirjih napisala, da jo skrbi, ali bo Tim sploh lahko skrbel za njihove tri posvojence, in da je postal obseden z bodibildingom. Meggan je razkrila tudi, da jo pevec konstantno vara, nekaj časa pa naj bi imel celo resno zvezo. Na tisoče dolarjev naj bi pevec porabil tudi za številne tetovaže.

Kaj bo s skupino?
Lambesis je ustanovitelj skupine, nastale v San Diegu - sestavljajo jo še Jordan Mancino, Nick Hipa, Phil Sgrosso, Josh Gilbert. Skupina je bila v medijih pogosto označena kot krščanska skupina.

Album skupine iz leta 2007 An Ocean Between Us je na Billboardovem seznamu najbolje prodajanih albumov zasedel visoko osmo mesto, leta 2012 pa je skupina izdala svoj šesti album z naslovom Awakened, ki je končal na 11. mestu Billboardovega seznama 200 najbolje prodajanih albumov.