RHCP bodo nastopili le kot gostje, glavno vlogo bo imel Mars. Foto: EPA
RHCP bodo nastopili le kot gostje, glavno vlogo bo imel Mars. Foto: EPA

Napovedani so tudi številni dogodki, ki bodo spremljali glavno dogajanje. Med njimi je tridnevni koncert v muzeju Intrepid Sea, Air & Space v New Yorku, kjer bodo nastopili Foo Fighters, Imagine Dragons, The Roots in Fall Out Boy.

Čeprav je Super Bowl predvsem športni obračun med zvezdniki ameriškega nogometa, največ ljudi pred zaslone privabi prav nastop glasbenih zvezd med polčasom. Tako kot za gledalce je zanimiv tudi za glasbenike. Običajno se glasbenikom priložnost, da zapojejo pred milijoni gledalcev, ponudi le enkrat v življenju, zato si želijo, da bi se o njej gledalci pogovarjali še dolgo po tem, ko je znano, kdo je osvojil prestol najboljše ekipe. Mnogi si za to na odru privoščijo tudi kakšen manjši škandal. Najslavnejši je brez dvoma tisti iz leta 2004, ko je Justin Timberlake na odru "pomotoma" odtrgal kos obleke Janet Jackson, tako da je ta za trenutek pokazala dojko.

Med polčasi so na začetku nastopali univerzitetni protokolarni orkestri, prvič leta 1967, v 80. letih pa so začeli na tekme vabiti tudi druge glasbenike in zvezdnike. Leto 1991 je bilo prelomno, ko so med polčasom nastopili člani v tistem času zelo priljubljene skupine New Kids on the Block. Sledila sta Gloria Estefan in leta 1993 Michael Jackson.

Največ gledalcev do zdaj je uspelo pred televizijske zaslone privabiti Madonni, ki je na Super Bowlu nastopila leta 2012 - njen nastop je spremljalo kar 114 milijonov ljudi. Lani je "vročih 15 minut" pripadalo Beyoncé.