Snoop Dogg še ne ve, za katero glasbeno zvrst se bo odločil v prihodnosti. Foto: EPA
Snoop Dogg še ne ve, za katero glasbeno zvrst se bo odločil v prihodnosti. Foto: EPA

Po gangsterskem Snoop Doggu in rastafarijancu Snoop Lionu zdaj prihaja še funk glasbenik Snoopzilla. Calvin je navdih za ime našel pri basistu funka Bootsyju Collinsu, ki je sebe klical Bootzilla. S preimenovanjem pa javnosti sporoča, da se je lotil novega projekta z naslovom 7 Days Of Funk, pri katerem sodeluje z glasbenikom Damonom G. Riddickom.

Calvin se je lansko poletje iz raperja "reinkarniral" v rastafarijanca in izdal svoj 12. album z naslovom Reincarnated, na katerem so sodelovali številni zvezdniki, med drugim tudi Chris Brown, Busta Rhymes, Rita Ora in Miley Cyrus.

Spremembe v njegovi glasbeni karieri so se zgodile med bivanjem na Jamajki. "Tja sem prišel odkrit samega sebe, posnet nov album in dokumentarec. Reincarnated je nastal iz želje, da pošljem sporočilo ljubezni in usmerim pozornost na odlično glasbo, ki je nastala na tem krasnem otoku,” je takrat povedal glasbenik.

In čeprav je še do nedavnega obljubljal, da se bo na otok v Karibskem morju kmalu spet vrnil in ustvaril še en album reggaeja, zdaj o svoji glasbeni prihodnosti ni prepričan. Za New Musical Express je dejal, da si želi potovati kam drugam in poskusiti kaj novega. Dejal je tudi, da si želi postati del dvorane slavnih, zato se mora nenehno razvijati: "Zares si želim postati del dvorane slavnih - Rock And Roll Hall of Fame. Edini način, da to dosežem, je 25 let neprekinjene in izjemne kariere. Ostali sta mi še dve leti in to je moj cilj."

Izid albuma 7 Days Of Funk je napovedan za 10. december letos, spodaj pa lahko prisluhnete eni izmed novih pesmi Snoopzille.