Glasba
(8)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.7 od 6 glasov Ocenite to novico!
Metallica
Ena izmed najdejavnejših skupin v juniju bo Metallica. Foto: EPA

Dodaj v

Pogled proti severu za uvod v festivalsko poletje

Kaj ponujajo Rock am Ring, Nova Rock in Rock Werchter
8. april 2012 ob 08:38
MMC RTV SLO


Medtem ko domači organizatorji večinoma še skrivajo svoje nastopajoče in se vestno polnijo seznami nastopajočih na festivalih pri južnih in vzhodnih sosedih, smo pogledali najprej proti severu.

Prvi v vrsti velikih je že nekaj časa razprodan. Govorimo o nemškem Rock am Ringu, ki bo letos potekal od 1. do 3. junija. Na svoje odre so organizatorji zvabili imena, kot so Linkin Park, Metallica, Die Toten Hosen, Billy Talent, Tenacious D, Skrillex, The Hives, Soundgarden, Gossip, Motőrhead, Marilyn Manson, Evenescence, Kasabian, Cypress Hill, Lamb of God, MIA, example, Azealia Banks ... Nam dobro znane Guano Apes in The Subways. Poleg tega še nekatera imena, ki prihajajo tudi na naše odre, kot so Crystal Castles, The Ting Tings (festival UF!) in Machine Head (Metalcamp).

Le nekaj dni pozneje se bo festivalski utrip selil v sosednjo Avstrijo, kjer bo od 8. do 10. junija festival Nova Rock. Avstrijcem je letos na odre uspelo priklicati skupine Linkin Park, Rise Against, Marilyna Mansona, Die Toten Hosen, Limp Bizkit, Billy Talent, Machine Head, Cypress Hill, Kasabian, Nightwish, Metallico, Evanescence, Slayer, The Offspring, Within Temtation, Lamb of God ...

Eno najmočnejših zasedb v juniju pa so ponudili Belgijci s festivalom Rock Werchter, ki bo potekal od 28. junija do 1. julija (torej v času domačega Rock Otočca, hrvaškega InMusic festivala in srbskega Belgrade Calling). Na treh odrih se bo v štirih dneh sprehodila vsa svetovna glasbena elita. Med njimi omenimo Red Hot Chili Peppers, Snow Patrol, Blink 182, The Cure, Lana Del Rey, Kasabian, Mumford and Sons, Editors, Skrillex, Wiz Khalifa, Gossip, Jack White, Noel Gallagher's High Flyin Birds, Florence + the Machine dEUS, Deadmaus5, Garbage, The All-American Rejects, Within Temptation, Rise Against, Cypress Hill, The Maccabees, Nneka, Anna Calvi, James Morrison, Regina Spektor, Simple Minds, The Vaccines ...

D. S., K. K.
Prijavi napako
Komentarji
ferrari458
# 08.04.2012 ob 09:49
v sloveniji pa še stotič lepa brena
Glam
# 09.04.2012 ob 17:32
pegi
# 08.04.2012 ob 19:16
Prijavi neprimerno vsebino
Ne razumem, zakaj se vsakega, ki mu "alter rock" ni po volji, napade in se mu očita Tanja Žagar in podobno. Kaj pa, če je človek recimo pričakoval omembo kakega velikega izrazito metalskega festivala?


Maš prav. Da objaviš taki članek in niti ne omeniš npr. Wackna, je malo čudno.
dr. LeQuack
# 08.04.2012 ob 13:54
Kaj Cvetača, ker ni omenjena gasilska veselica v Šentjoštu na Horjulom, kjer bo verjetno kot glavna zvezda nastopila Tanja Žagar je pa članek pristranski? Tu so omenjeni največji festivali v Evropi (največjega (Glastonbury) letos pač ni).
strucko
# 08.04.2012 ob 11:43
cvetača, ne seri! piše čist lepo, festivali na severu. kaj bi še rad? omenjeni so le nekateri, obstaja jih na stotine. to so le ti, ki imajo 100000+ obiskovalcev.
sejnik
# 11.04.2012 ob 04:11
A 2 novinarki ste rabli, da skopirata sezname in napišeta datume (kraj ni važen, Nemčija je majhna država)?
pegi
# 08.04.2012 ob 19:16
Ne razumem, zakaj se vsakega, ki mu "alter rock" ni po volji, napade in se mu očita Tanja Žagar in podobno. Kaj pa, če je človek recimo pričakoval omembo kakega velikega izrazito metalskega festivala?
Cvetača
# 08.04.2012 ob 10:28
važno da so spet omenjeni samo festivali po okusu avtorjev članka. RTV prispevek plačujemo vsi, ne samo feni t.i. alter rocka
Matjaz82
# 11.04.2012 ob 09:38
Itak so povsod isti bandi, zanimal bi me Manson pa Motorhead, Cyprsi pa verjetno Metallica, ostalopa bolj tako tako...
Nove note
link
Futurski: Za našo glasbo ni računalnika. Z roko spreminjamo vsak filter posebej.
11
22. marec 2018 ob 06:25 "Trip", ki ga doživiš med vožnjo po prazni avtocesti sredi noči, za nekatere. Nežno, zasanjano risanje glasbenih pokrajin, za druge. To so Futurski - sveži val domačega synthpopa.
Več novic ...
Kazalo