Glasba
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.4 od 11 glasov Ocenite to novico!
Plan B je kot eden izmed najbolj vročih izvajalcev ta hip pred kratkim nastopil na podelitvi evropskih nagrad MTV-ja. Foto: EPA

Dodaj v

Pridejo v Slovenijo Plan B? Morda pa The Drums? Kdo tretji?

Organizatorji Džafesta še niso potrdili tretjega izvajalca
16. november 2010 ob 10:57,
zadnji poseg: 16. november 2010 ob 11:01
Ljubljana - MMC RTV SLO

Potem ko je bil oktobra odpovedan koncert zasedbe Goldfrapp, so se v medijih kmalu začela pojavljati ugibanja, kdo bo zapolnil praznino.

Glasbena trilogija, ki so jo uvedli Florence and the Machine in nadgradili Gossip, namreč še ni dobila sklepnega dela. Konec prejšnjega tedna je Izak Košir v uvodu prispevka Nagrada za čakanje na spletnem portalu Žurnal24 tako zapisal: "Džafest. Namesto Goldfrapp zagotovo prihajajo The Drums ali Plan B." Zgodnejše govorice, da kot zamenjava dua Goldfrapp prihaja elektronski duo Hurts, pa naj bi bile neresnične.

Trditev smo se odločili preveriti tako v Kinu Šiška, kjer bi se moral zgoditi nato odpovedani koncert Goldfrappov, kot pri predstavnikih za javnost mobilnega operaterja, ki omenjeno koncertno trilogijo organizira, a potrditve nismo uspeli dobiti. So nam pa zagotovili, da bo znano, kdo pride, najkasneje naslednji teden.

Je pa menda trenutno najbolj verjetno, da bodo v Ljubljani kmalu nastopili na Otoku zelo vroči Plan B oz. Benjamin Paul Ballance-Drew z zasedbo. Gre za londonskega "multipraktika" - raperja, pevca in igralca -, ki je že leta 2006 požel kritiško hvalo s prvencem Who Needs Actions When You Got Words. Sledile so številne vidne filmske vloge, letos pa so Plan B izdali drugi studijski album The Defamation of Strickland Banks in osvojili še britanske lestvice. Z omenjene plošče je več uspešnic - Prayin, She Said, Stay Too Long -, trenutno je aktualna The Recluse.

Prav navdušujoče pa bi bilo tudi, če bi v Ljubljano prišli brooklynski indierockirji The Drums, ki so z istoimenskim prvencem, na katerem obujajo živahni zvok srfrockerjev, ki ga kombinirajo z melanholičnimi besedili (kar se za vzornike The Smiths vsekakor spodobi), osvojili kritike.A. K.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Nove note
link
Mariborčan, na katerega stavi Gramatik: Drugačnost v Sloveniji niti ni preveč zaželena
10
16. april 2015 ob 19:11 Emiljo Albert Cassagrande oz. Emiljo A. C. je 16-letni producent, rojen v Mariboru. Njegovo nadarjenost pa je prepoznal tudi Gramatik. In prav pri njegovi založbi je izdal prvi samostojni izdelek.
Več novic ...
Kazalo