Glasba
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.6 od 15 glasov Ocenite to novico!
Rebeka Dremelj
Rebeka Dremelj je letos s skladbo Vrag naj vzame najbolj prepričala gledalce in poslušalce. Foto: MMC RTV SLO
Peter Poles in Andrej Hofer
Andrej Hofer bo komentiral televizijske prenose, Peter Poles pa bo v Beograd sporočil, kako bomo glasovali Slovenci. Foto: MMC RTV SLO

Dodaj v

Rebeka že v Beogradu

Prva vaja že v nedeljo
10. maj 2008 ob 09:30
Ljubljana - MMC RTV SLO

Rebeka Dremelj, slovenska predstavnica na tekmovanju za pesem Evrovizije, je s svojo nastopajočo ekipo prišla v Beograd.

Z Rebeko so tako v srbsko prestolnico odšli vokalistke Sandra Feketija, Jelena Majić in Marina Durović ter plesalca Matej Bedič in Željko Božič, ki je tudi koreograf Rebekinega evrovizijskega nastopa. Slovenska ekipa bo prvo samostojno vajo izpeljala že v nedeljo, čaka pa jih tudi promocijski nastop na srbski televiziji.

Rebeka bo s skladbo Vrag naj vzame nastopila na prvem predizboru 20. maja, v katerem se bo Slovenija predstavila kot osma država po vrsti. Obleke naših predstavnikov za evrovizijski nastop je oblikovala Urša Drofenik.

Vrag naj vzame odmeval že v več državah
Rebeka je svojo skladbo Vrag naj vzame, skupaj z gosti iz vseh nekdanjih jugoslovanskih držav, ki se bodo udeležili Evrovizije in predstavnico Poljske, že predstavila srbskemu občinstvu na polfinalnem večeru Beovizije. Konec februarja je nastopila tudi v Grčiji in gostovala v posebni televizijski oddaji "BiH Eurosong show 2008" v Sarajevu.

Prenos evrovizijskih večerov na TVS
Prenos vseh treh evrovizijskih večerov, 20., 22. in 24. maja, bo mogoče spremljati na programih TV Slovenija, prvi predizbor in finalni izbor pa bo prenašal tudi Val 202. Televizijski komentator bo Andrej Hofer, radijska komentatorka pa Aida Kurtović.

Točke bo sporočil Peter Poles
Po sobotnem finalnem izboru bo točke slovenskega glasovanja v Beograd sporočil Peter Poles. Kot že večkrat napisano, pa bosta gostitelja 53. Evrovizije v beograjski Areni voditeljica Jovana Janković in pevec Željko Joksimović.


Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Nove note
link
Mariborčan, na katerega stavi Gramatik: Drugačnost v Sloveniji niti ni preveč zaželena
11
16. april 2015 ob 19:11 Emiljo Albert Cassagrande oz. Emiljo A. C. je 16-letni producent, rojen v Mariboru. Njegovo nadarjenost pa je prepoznal tudi Gramatik. In prav pri njegovi založbi je izdal prvi samostojni izdelek.
Več novic ...
Kazalo