Jones razmišlja, da bi odšel v glasbeni pokoj. Foto: Reuters
Jones razmišlja, da bi odšel v glasbeni pokoj. Foto: Reuters

Tom Jones, ki je zakrivil uspešnice, kot so Delilah, It's Not Unusual, She's a Lady, je pred kratkim postal vdovec. Po skoraj 60 letih zakona je namreč umrla njegova življenjska sopotnica Melinda Rose Woodward.

Pevec je že, ko so Melindi diagnosticirali raka, razmišljal, da bi začasno opustil petje, po ženini smrti pa meni, da se na odre ne bo več vrnil. Čeprav odločitev ni dokončna, je sinu Marku, ki je hkrati tudi njegov menedžer, povedal, da bo po Melindini smrti le stežka nadaljeval svojo pevsko kariero. "Če bo tvoja mama umrla, ne vem, ali bom še lahko pel," je po poročanju Mirrorja povedal Marku še pred Lindino smrtjo.

75-letnik je še razkril, da ga nekatere pesmi spominjajo na ženo, zato bi jih po njeni smrti le stežka izvajal. Med njimi je tudi pesem Take My Love, ki ga popelje v najstniška leta, ko sta bila z Melindo še sveže zaljubljena.

Jones je že odpovedal azijski del turneje, med drugim bi moral nastopiti v Tokiu, Bangkoku, Seulu in Osaki, za zdaj pa še ni znano, ali bo v vodo padel tudi evropski del - 8. junija bi moral nastopiti v Londonu. A trenutno kaže, da ne bo šlo vse po načrtih.