Na četrtkovem koncertu v portoroškem Avditoriju bo predstavil številne uspešnice Foto: Alan Radin
Na četrtkovem koncertu v portoroškem Avditoriju bo predstavil številne uspešnice Foto: Alan Radin

Marsikateri glasbeni ustvarjalec je svoje skladbe ustvarjal v Studiu Hendrix Radia Koper, tudi Slavko: "Krasni posnetki so nastali tam z Andreo (Flego, op. a.), recimo Kar je res, je res, Mi ljudje smo kot morje in Stari časi unplugged ..."

Z glasbo je tesno povezan že od malih nog, saj sta bila že njegov oče in dedek glasbenika. Foto: Alan Radin

Svojih prvih 100 - 40 na glasbenem in 60 na odru življenja - bo okronal v četrtek, 14. avgusta, v portoroškem Avditoriju, v družbi glasbenih prijateljev in največjega podpornika, svojega občinstva. Na odru se mu bodo pridružili Tinkara Kovač, Alenka Godec, Klapa Solinar, ženska vokalna skupina Žižole ter Lia Luša s pevkami otroškega pevskega zbora OŠ Koper.

Poslušalci Radia Koper bodo lahko koncertu, ki ga bo povezovala Nataša Benčič, prisluhnili v živo v neposrednem prenosu z začetkom ob 21. uri. Posnetek koncerta si bo kmalu mogoče ogledati tudi na TV Slovenija.

Z glasbo je tesno povezan že od malih nog, saj sta bila že njegov oče in dedek glasbenika. Na Reki je končal glasbeno akademijo. V Piran se je preselil leta 1980 in se takrat prvič priključil skupini Faraoni. Kasneje je nastopal kot pianist v spremljevalni skupini znanega zagrebškega pevca Danijela Popovića, ki je nekdanjo skupno državo leta 1983 zastopal na evrovizijskem odru s skladbo Džuli. Leta 1984 se je na povabilo Danila Kocjančiča pridružil skupini Bazar, nato pa za nekaj let odšel v tujino. Leta 1994 pa se je ponovno pridružil skupini Faraoni, s katero je ostal do preloma tisočletja, nato pa se je odločil za samostojno kariero. Do zdaj je na tej poti ustvaril Črto (2000), Mojo ljubezen (2003) in Preberi me (2008).

Kot umetniški vodja si že tretje leto prizadeva vrniti nekdanji blišč Melodijam morja in sonca. Letos je tako festival potekal s spremljevalno skupino v živo, kar so predvsem izvajalci sprejeli z velikim odobravanjem. Je tudi vodja Klape Solinar in ženske vokalne skupine Žižole. V ženski družbi se namreč, kot odkrito priznava, počuti najbolje. "Za vse, kar počneš rad in z veseljem, najdeš čas," z zadovoljnim nasmeškom odgovori na vprašanje, kako uspe uskladiti vsa udejstvovanja.

Kaj posluša Slavko Ivančić? Pri izbiri glasbe, ki se ji rad prepusti, vedno, kot pravi, "stavi na iste konje": "Michael Bolton, Billy Joel, Rod Stewart, Giorgia, so moja prva izbira. V Sloveniji mi je strašno všeč Matevž Šalehar - Hamo, med mladimi pa Nina Strnad, ki je res nekaj lepega, kar se je zgodilo na domači sceni. Tu in tam pa si zavrtim tudi samega sebe (smeh)!" Kako na splošno ocenjuje slovensko glasbeno sceno? "Pri nas je res veliko odlične glasbe, ki pa žal zaradi nekaterih komercialnih radijskih postaj nekako ne najde poti do poslušalcev."

Slavka Ivančića je drugi avgustovski petek v nočnem programu Radia Slovenija gostila Anita Urbančič, oddaji lahko prisluhnete tukaj.

Kot Portorožan proste trenutke najraje preživlja v Piranu: "Vem, da to ni popularno reči, a bom vseeno. Najlepši so konci tednov, ki jih preživim na piranskih ulicah, ko se srečam s prijatelji, tudi v lokalih, ob okušanju morskih dobrot in ob pogledu na valove ... Piran je res nekaj posebnega! Žal mi je, da ga še niso vsi spoznali v pravi luči. Verjamem, da če prideš v Piran enkrat, je konec, si se zaljubil. (razmislek) Morda pa njegov čas še pride."

Na četrtkovem koncertu v portoroškem Avditoriju bo predstavil številne uspešnice, med njimi tudi take, ki so njemu najljubše in jih je napisal Sašo Fajon. Na nastop se pripravlja nekaj mesecev. In kaj si želi ob prvi stoletnici za prihodnost? Slavko ostaja na realnih tleh: "Če se obdržim tam, kjer sem, sem zmagal!"

Slavko je bil pred kratkim tudi gost v oddaji Radio Live! na Radiu Koper. Posnetek koncerta si lahko ogledate spodaj.

Marsikateri glasbeni ustvarjalec je svoje skladbe ustvarjal v Studiu Hendrix Radia Koper, tudi Slavko: "Krasni posnetki so nastali tam z Andreo (Flego, op. a.), recimo Kar je res, je res, Mi ljudje smo kot morje in Stari časi unplugged ..."